Ijscokar op zonne-energie op Mijzen festival

NOORD-HOLLAND, 20080802 -- Duurzame energie en ijsjes op het www.Mijzen.nl Festival. De www.windvogel.nl staat 6 t/m 10 augustus in Noord-Holland met een duurzame ijscokar.


De duurzame ijscokar laat zich het beste vergelijken met een ouderwetse ijscokar voorzien van zonnepanelen en een kleine windturbine.
De energie voor koeling, hulpaandrijving, verlichting en lichtkrant is afkomstig uit accu's, die kunnen worden opgeladen met uit wind of zonlicht verkregen elektriciteit. De totale elektrische installatie is zodanig gedimensioneerd, dat met volle accu's en een beetje mooi weer een hele dag, onafhankelijk van het lichtnet, met de ijscokar kan worden gewerkt.
Laadstromen van de met wind of zonlicht opgewekte elektriciteit zijn zichtbaar m.b.v. meters. Dit is ook het geval bij de totale stroom van de gebruikte elektriciteit door lichtkrant, koeling, etc. Op deze wijze kan het samenspel tussen opwekking en gebruik van energie worden gedemonstreerd. Met de vrij programmeerbare lichtkrant zal vooral het nut en de noodzaak van duurzame energie worden benadrukt. IJsjes gekoeld met duurzame energie smaken immers het lekkerst !!

De ijscokar is eigendom van windmolencoöperatie "de www.Windvogel.nl ".




Ingezonden persbericht