Persinformatie

Hilversum, 05-08-2008

Televisie

De reportage van Klink is de vijfde in de serie 'Ministers op Zomerstage' die de actualiteitenrubriek deze zomer uitzendt. Stagiair Klink maakt een item over de toekomst van de traditionele, zelfstandige huisarts. Kunnen zij nog overleven? Gezondheidscentra, waar meerdere huisartsen samenwerken, lijken een completer pakket te bieden. In hoeverre gaat dat ten koste van de persoonlijke relatie met de patiënt?

Minister Klink komt als aspirant-journalist los. "Eindelijk, eindelijk!", roept hij aan het begin van de dag als hij de microfoon overhandigd krijgt. "Opletten of ik wel voldoende kritische vragen stel zonder de mensen voor het hoofd te stoten". Toch schuilen er achter de veelvuldig lachende Klink wel zenuwen voor zijn eerste interview: "Laten we naar binnen gaan, even iemand geruststellen. Ik of zij, er wordt iemand gerustgesteld!"

Zomerstage bij EENVANDAAG betekent dat de ministers zelf een onderwerp bedenken, op pad gaan met een camerateam, vragen stellen, monteren en tot slot de voice-over inspreken. Op deze manier kunnen ze kennismaken met het vak, de mogelijkheden en onmogelijkheden van montages en een onderwerp voor het voetlicht brengen dat anders misschien nooit wordt belicht.

De serie is een vervolg op de succesvolle reeks van vorig jaar. Toen liepen de fractievoorzitters van de Tweede Kamer stage bij EENVANDAAG.

Op woensdag 13 augustus sluit milieuminister Cramer de serie 'Ministers op Zomerstage'.

Voor meer informatie: