Gemeente Stadskanaal

Vergaderingen

Raadsvergadering gaat niet door

De geplande raadsvergadering op 11 augustus 2008 gaat niet door. De eerstvolgende raadsvergadering is op 25 augustus 2008.

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 12 augustus 2008 en begint om 19.20 uur.

Agenda

19.20 uur

* Bezwaarschrift van de heer G. Smit tegen het besluit van burgemeester en wethouders, in-houdende dat een sloopvergunning voor een aantal woningen, waaronder Tuinlaan 2 tot en met 20 even in Onstwedde, aan Wooncom Emmen is verleend.

19.50 uur

* Bezwaarschrift van de heer G. Nieuwenhuis van Museum Herberg Slaait'nhoes tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat een bouwvergunning is verleend aan de heer W. Wubs voor het plaatsen van een hekwerk aan de Hardingstraat 1 in Onstwedde.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 24 tot en met 31 juli 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Oosterstraat 34, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 28 juli
* De Wedde 62, voor het legaliseren van een zendmast, 30 juli

Mussel

* Kopstukken 38, voor het legaliseren van een kruidendrooghuis, d.d. 21 juli

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* Wolf Camperonderhoud, Leerlooier 11F in Stadskanaal inzake het oprichten van een camper-servicebedrijf aan de Leerlooier 11F in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:
* Stichting Protestants Christelijk Ziekenhuis Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal voor een veranderingsvergunning voor een inrichting (ziekenhuis) aan de Boerhaavestraat 1 in Stads-kanaal.

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld. Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 18 september 2008 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 28 juli t/m 29 juli 2008 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Engelandlaan ong., d.d. 28 juli

* Tinnegieter 32, d.d. 28 juli

* Bakboord 27A, d.d. 29 juli

Musselkanaal

* Telefoonweg 14, d.d. 29 juli

Alteveer

* Beumeesweg 170, d.d. 28 juli

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Kapvergunningen

Op 5 augustus 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Handelsstraat 8, 1 boom

* Henegouwenlaan 20, 2 bomen

* Omgeving Van Boekerenweg - N378, 28 bomen

Alteveer

* Höchterweg 1, 2 bomen

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Ruimtelijke ordening

Goedkeuring bestemmingsplan `Stadskanaal Noord'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend dat zij bij schrijven van 22 juli 2008 van Gedeputeerde Staten van Groningen het besluit tot (gedeeltelijke) goedkeuring van het bestemmingsplan `Stadskanaal Noord' hebben ontvangen.

Het plangebied omvat globaal het gebied ten noorden van de Drouwenerkade en de Onstwedderweg tot en met de Unikenstraat, die grenst aan de gemeente Veendam, inclusief het uitbreidingsplan Waterland en wordt aan de westkant begrensd door de gemeentegrens met Aa en Hunze.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan het volgende voorschrift: Artikel 35.3.2. onder d, aan de woorden "woonschepen of".

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan met ingang van 7 augustus 2008 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende deze periode kan beroep tegen het besluit van Gedeputeerde Staten worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

* belanghebbenden, die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten hebben gewend;

* belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gede-puteerde Staten te wenden;
* belanghebbenden, voor zover het besluit strekt tot onthouding van goedkeuring.

Tevens kunnen voornoemde personen binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd. In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij door een belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

* 06 augustus 2008