KPN NV

KPN Nieuws

KPN International breidt internationale netwerk uit met nieuwe hogesnelheidsdataverbindingen naar Turkije

Datum

6 augustus 2008

Nummer

065

KPN International, vooraanstaand Europees leverancier van een nieuwe generatie telecommunicatiediensten, heeft haar internationale dekking verder uitgebreid met hogesnelheidsdataverbindingen naar Turkije. Hiermee is KPN een van de eerste internationale leveranciers met een licentie voor de gedereguleerde Turkse telecommunicatiemarkt.

De nieuwe datadiensten naar Turkije zijn mogelijk geworden door het inzetten van drie volledig gescheiden netwerkroutes. In samenhang met een tweede KPN Point of Presence (POP) in Istanboel garandeert dit uiterst snelle en veilige verbindingen, met snelheden tot 622 Mbit per seconde en een betrouwbaarheid van 99,99 procent. Met behulp van de installaties bij de POP s in Istanboel kan KPN de netwerkverbindingen en apparatuur bij klanten volledig beheren en bewaken. Zoals altijd is de internationale klantenservice 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar.

Verdere uitbreiding van KPN s internationale dekking

KPN International is ruim een jaar actief op de Turkse telecommunicatiemarkt, en deze nieuwe activiteit betekent een verdere stap in de internationale groeiambities van KPN. De eerste verbindingen naar Turkije zijn inmiddels opgeleverd. In de woorden van Carolien Nijhuis, Managing Director van KPN International: "Met deze nieuwe verbindingen bestrijkt ons Europese netwerk nu een gebied van Noord-Europa tot aan Istanboel in het zuiden van Europa. We kunnen onze klanten een voordelige all-in-one dienst bieden inclusief lokale verbindingen en een centraal aanspreekpunt bij KPN. Dankzij de drie volledig gescheiden netwerkroutes kunnen onze klanten nu profiteren van daadwerkelijk betrouwbare verbindingen met Turkije.

De nieuwe verbindingen naar Turkije zijn een voorbeeld van hoe KPN via een geavanceerd internationaal netwerk haar klanten bedient in opkomende markten zoals Midden- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-, West en Zuid-Afrika. Door de KPN-verbindingen naar en van Turkije krijgen klanten toegang tot hoogwaardige internationale IP VPN- en SDH-diensten voor data, geluid, beeld en IP.

Over KPN

KPN is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten en biedt particuliere klanten en huishoudens vaste en mobiele telefoon-, internet- en televisiediensten. Voor zakelijke diensten biedt KPN een breed scala aan telefoon- en IP-diensten. De internationale data- en IP-diensten van KPN worden mogelijk gemaakt door een uitgebreid glasvezelnetwerk met hoge capaciteit in 22 Europese landen plus wereldwijde verbindingen naar 180 landen. Dochteronderneming Getronics levert ICT-diensten wereldwijd en is marktleider in de Benelux voor infrastructuren en netwerkgerelateerde IT-oplossingen. In Duitsland en België biedt KPN, via E-Plus en BASE, mobiele diensten met een multi-brand strategie en is het de nummer drie in de markt. KPN levert wholesale netwerkdiensten aan diverse klantsegmenten en onderhoudt via iBasis een efficiënte infrastructuur op IP-basis op wereldwijde schaal.

Per 30 juni 2008 bediende KPN 28,7 miljoen klanten met mobiele diensten, 4,2 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,5 miljoen met breedband internet en 0,6 miljoen klanten met een tv-aansluiting, in totaal meer dan 35 miljoen klanten. Met 25.729 fte s (42.976 inclusief Getronics) behaalde KPN een omzet van EUR 7,2 miljard en een EBITDA van EUR 2,5 miljard over de eerste zes maanden van 2008. KPN is in 1989 verzelfstandigd. De aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Frankfurt. De noteringen aan de beurzen van New York en Londen zijn recentelijk opgeheven.

Voor verdere informatie zie www.kpn.com/international.



KPN NV