Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM

6 augustus 2008

Drie bands winnen 3FM Serious Talent contest

Opnames en 3FM airplay voor The Darko, Stud Muffins en Ricardo Munoz

3FM heeft de winnaars bekend gemaakt van de contest Win een professionele opname met topproducer . Uit de ruim 450 inschrijvingen die via de Serious Talent website zich aanmelden, koos de muziekredactie van de publieke popzender het Amsterdamse The Darko , Stud Muffins uit Den Haag en Ricardo Munoz uit Leeuwarden als meest veelbelovende talenten. De bands nemen alle drie een single op, waarna de luisteraar gaat bepalen welke single gedraaid zal worden op 3FM. Met Serious Talent geeft 3FM nieuw Nederlands poptalent dé kans om zich in de kijker te spelen.

Opnames en Airplay

De 3 bands krijgen studio-opnames aangeboden in Markant Recording Studios te Heeze. Onder leiding van producer Phil Vinal (o.a. Snowpatrol & Radiohead) en studio engineer Ronald Prent (o.a. Kane & Rammstein) nemen zij een single op, waarna 3FM luisteraars kunnen stemmen op hun favoriet. De winnende single wordt op 3FM gedraaid.

3FM Serious Talent

Via de website www.serioustalent.nl zoekt de muziekredactie van 3FM naar jong, bruisend nieuw talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo s uploaden naar serioustalent.nl. De 3FM muziekredactie beoordeelt alle demo s en wanneer de inzending 3FM geluid brengt, is de weg vrij naar de playlist van het online radiostation op SeriousTalent.nl. En maakt de band kans op 3FM airplay.

De bands die in het afgelopen jaar de meeste indruk maakten, dingen mee naar de 3FM Serious Talent Award. De uiteindelijke winnaar is volgens de 3FM vakjury het meest veelbelovende talent van het jaar.

Kijk voor meer informatie op www.serioustalent.nl of www.markant-studios.nl

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl