Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 06-08-2008

Mountainbiker zwaar ten val

SOEST Een 40-jarige inwoner van Baarn kwam dinsdagmiddag rond 14.25 uur zwaar ten val in het bos van Pijnenburg langs de Wieksloterweg OZ.

De man fietste achter een andere moutainbiker aan toen hij op een bospad onderuit ging en vermoedelijk een breuk opliep in zijn schouder. Een motorambulance kwam als eerste ter plekke en liet de ambulance komen om de Baarnaar over te brengen naar het ziekenhuis. De politie bracht de fiets van de onfortuinlijke man naar het politiebureau.

Te veel alcohol

SOEST/SOESTERBERG De politie heeft dinsdagavond en woensdagmorgen meerdere bestuurders aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een auto bestuurden.

Dinsdagavond om 23.55 uur hielden agenten een 56-jarige Amersfoorter aan die op de Peter van den Breemerweg vreemd rijgedrag vertoonde. Hij blies 555 ug/l op de ademanalyse, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Op woensdagmorgen om 01.30 uur controleerden agenten een 43-jarige vrouw uit Zeist die met haar auto op de Generaal Winkelmanstraat reed. Zij blies 460 ug/l op de ademanalyse, ging met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal naar huis.

Een uur later was het opnieuw raak toen een 28-jarige automobilist werd gecontroleerd op de Koningsweg. De bestuurder, een inwoner van Soest, blies 505 ug/l, kreeg eveneens een proces-verbaal en een rijverbod. Hij mocht 5 uur niet meer rijden.

Kangoeroe ontsnapt

BUNSCHOTENSPAKENBURG De politie en medewerkers van de dierenambulance zijn dinsdagavond druk in de weer geweest om een ontsnapte kangoeroe te vangen.

Het buideldier was uit een verderop gelegen weiland ontsnapt en terecht gekomen in de achtertuin van een bewoner aan de Dorpsstraat. In overleg met een dierenarts werd getracht de springer te vangen, maar dit had geen succes. Uiteindelijk kon met een gezamenlijke inspanning het dier teruggejaagd worden naar het weiland waar hij vandaan kwam en verbroederd worden met twee andere kangoeroes.