Politie Groningen

Woensdag 6 augustus 2008

Provincie Groningen, 06-08-2008

Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft dinsdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige automobilist uit Wirdum. De man reed met een snelheid van 113 km/uur over het Eemskanaal ZZ in Groningen. De maximum toegestane snelheid is hier 60 km/uur. Aangezien de man zijn rijbewijs niet bij zich had, is de auto meegenomen naar het bureau.

Op de Weg der Verenigde Naties moest een 47-jarige automobilist uit Amsterdam zijn rijbewijs inleveren. De man werd geklokt op een snelheid van 132 km/uur. In verband met wegwerkzaamheden geldt hier een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Hierop is het rijbewijs ingevorderd. Op dezelfde weg werd een 40-jarige automobilist uit Amsterdam geklokt op een snelheid van 124 km/uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: diverse overtredingen taxi

De politie heeft dinsdagmiddag diverse bekeuringen uitgeschreven voor een 45-jarige taxichauffeuse uit Wijnjewoude. De vrouw werd op de Expositielaan in Groningen gecontroleerd. De urenregistratie bleek niet goed bijgehouden (220 euro), de weekstaat niet volledig ingevuld (220 euro) en de vrouw kon geen geldige chauffeurspas tonen (95 euro). Daarnaast bleek ook de rittenstaat niet volledig te zijn ingevuld. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal het boetebedrag dan vaststellen.

Groningen: bromfietser gewond

Een 20-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt. De man reed over de Van Eesterenlaan in zijn woonplaats en gaf geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser kwam ten val en liep een gebroken been op. Bij controle bleken de remmen van de bromfiets niet goed te werken. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: man weigert terras te verlaten

De politie heeft dinsdagnacht een 21-jarige man uit Eenrum aangehouden. De man weigerde bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt het terras te verlaten. Een 22-jarige medewerker wilde het terras sluiten, maar de man bleef zitten. Vervolgens is er een vechtpartij ontstaan. Toen agenten de Eenrummer wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Met behulp van pepperspray is de man onder controle gebracht. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Wagenborgen: gewond bij duik in water

Een 22-jarige inwoner van Nieuwolda raakte dinsdagavond ernstig gewond bij een duik in het Termunterzijldiep bij Wagenborgen. De man was vanaf een brug van een hoogte van twee meter in het water gedoken en met zijn hoofd op een stuk beton terecht gekomen dat zon 40 centimeter onder het wateroppervlakte lag. Het slachtoffer werd door enkele vrienden uit het water gehaald. Hij werd door een traumateam behandeld en met onder meer hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Tolbert: met drank op zonder rijbewijs

Agenten zagen maandagnacht een auto verdacht langzaam over de Leuringslaan in Tolbert rijden. Bij controle bleek de bestuurder met een promillage van bijna 1,3 onder invloed van alcohol. De man, een 31-jarige inwoner van Leek, was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kon, met een proces-verbaal op zak, lopend verder.

Sappemeer: met scootmobiel water in

Een 75-jarige bestuurder van een scootmobiel belandde dinsdagmorgen bij een ongelukkige manoeuvre aan de Wijksweg in Sappemeer in een sloot. Omstanders wisten de man op het droge te krijgen. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht maar bleek behalve de schrik en natte kleren niets ernstigs aan het avontuur te hebben overgehouden.

Winschoten: einde voor hennepkwekerij

Een hennepkwekerij in een woning aan de Dwingeloweg in Winschoten is dinsdagmiddag door de politie leeggehaald en vernietigd. De politie kwam de illegale plantage dankzij een anonieme tip op het spoor. In het huis stonden in de kelder en op de bovenverdieping in totaal ruim 800 planten. De stroom werd voor de meter, dus illegaal, afgetapt. De huurder van het pand, een 24-jarige man uit Vianen, was in het huis aanwezig en werd aangehouden. Volgens zijn verklaring was hij nog niet aan een oogst toegekomen. De man is na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Wildervank: man maakt amok

De politie heeft dinsdagavond bij een woning aan de Ericastraat in Wildervank een 29-jarige bewoner aangehouden. De man zou zijn vriendin met een hamer hebben mishandeld en ook omwonenden daarna met de hamer hebben bedreigd. Ook zou hij van een buurvrouw een fiets hebben vernield. De man is ingesloten. Hij zou ruzie met zijn vrien hebben gemaakt omdat hij zijn joint kwijt was.

Winsum: brandstichting bij tennisclub

Bij het clubgebouw van de tennisvereniging aan de Wierdaweg in Winsum is woensdagochtend in alle vroegte brand gesticht. De dader zette een afvalcontainer tegen de voordeur en stak deze in brand. De brandweer wist te voorkomen dat het gebouw in vlammen opging. Wel ontstond er forse schade. De politie stelt vandaag een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Sellingen, Ter Apelerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 76km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 381, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Veendam, Adriaan Tripweg: aantal geregistreerde voertuigen: 657, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oude Pekela, Burgemeester Snaterlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 704, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Visvliet, Rijksweg N355: aantal geregistreerde voertuigen: 423, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 691, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Kieler Bocht: aantal geregistreerde voertuigen: 583, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1161, aantal overtredingen: 257, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.