Gemeente Coevorden

Veel belangstelling voor ontwikkelingen toekomstig Châteauhotel Coevorden

Onder de inwoners van de gemeente Coevorden bestaat veel interesse voor de ontwikkelingen rond het Chateauhotel Coevorden. Dat blijkt uit de belangstelling voor de rondleidingen die Jos Wijland, toekomstig eigenaar van Châteauhotel Coevorden, samen met de gemeente Coevorden organiseert. Afgelopen zaterdag 2 augustus was de eerste geslaagde rondleiding door het Kasteel en het Gouverneurshuis. Het was de eerste rondleiding in een reeks van zes waarin de plannen voor beide gebouwen uitgebreid worden toegelicht. De eerste vijf rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. Alleen voor de rondleiding op 28 december zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar. De organisatoren overwegen extra rondleidingen te plannen.

In het najaar start de verbouw van het Kasteel en het Gouverneurshuis. Deze panden vormen het nieuwe Châteauhotel Coevorden. Voor wie precies wil weten hoe het Châteauhotel eruit gaat zien, is zo'n rondleiding een uitgelezen kans. Dertig geïnteresseerde Coevordenaren namen zaterdagmiddag de proef op de som en lieten zich informeren over de plannen. Ook namen ze een kijkje in de vertrekken die normaal voor het publiek gesloten zijn. De reacties van de bezoekers waren erg positief. Na afloop wensten ze Wijland veel succes met zijn nieuwe onderneming.

Wachtlijst

Wie geïnteresseerd is in een rondleiding kan zich in het informatiecentrum Coevorden Beweegt (gevestigd in de Openbare Bibliotheek, voor openingstijden zie www.coevordenbeweegt.nl) inschrijven op de wachtlijst. Bij voldoende belangstelling worden er mogelijk extra rondleidingen georganiseerd. Wie op de wachtlijst staat, krijgt dan voorrang.

Toekomstig cultuur- en gastronomiekasteel

Het Châteauhotel Coevorden moet een cultuur- en gastronomiekasteel worden met landelijke allure waarbij originaliteit in cultuur, gastronomie en gastvrijheid centraal staat. Het Kasteel wordt daarbij gebruikt als restaurant en locatie voor zalenverhuur. Bovendien wordt straks niet alleen meer de begane grond gebruikt. Ook de kelder, de eerste verdieping en de zolder krijgen een functie zodat het rijksmonument optimaal benut kan worden. Het voormalige Gouverneurshuis wordt in oude glorie teruggebracht. Hierin komt de keuken van het restaurant en kantoorruimtes. De Vlijt wordt het onderkomen van de unieke hotelkamers én een welnesscentrum. Naar verwachting opent Châteauhotel Kasteel Coevorden in de zomer van 2009 haar deuren.