Gemeente Coevorden

Concept structuurvisie voor toekomst van Dalen vastgesteld

Het college van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Coevorden heeft ingestemd met de concept structuurvisie voor Dalen. In deze visie is een analyse van Dalen en de directe omgeving gemaakt en zijn de kwaliteiten en knelpunten van het gebied benoemd. Vervolgens zijn voor de mogelijke toekomstverwachtingen scenario's opgesteld. Bij het opstellen van de concept structuurvisie zijn vertegenwoordigers van diverse belangengroepen betrokken. Na de zomer gaat de gemeente met de inwoners van Dalen in gesprek over hoe zij over de verschillende scenario's denken.

Met de structuurvisie Dalen wil de gemeente een document opstellen waarin de ontwikkelingen van Dalen tot 2030 zijn beschreven. De visie zal allereerst van invloed zijn op de keuzes die voor het nieuwe woongebied Polakkers moeten worden gemaakt. De concept structuurvisie is op een interactieve manier tot stand gekomen. Aan dit proces hebben dorpsbelangen, de ondernemersvereniging, Recron, woonstichting Domesta, zorggroep Leveste, het waterschap, de provincie en de deelgebiedscommissie Buitengewoon Platteland deelgenomen.

Nu de conceptvisie is opgesteld is het woord aan de inwoners van Dalen. Na de zomer kunnen zij reageren op de in de visie genoemde kwaliteiten van Dalen en de mogelijke ontwikkelrichtingen. De gemeente organiseert daarvoor een inloopbijeenkomst. Tijdens deze avond worden ook de uitgangspunten voor het masterplan / stedenbouwkundigplan voor Polakkers gepresenteerd.