Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 06-08-2008

Voetganger aangereden op Vlindermarkt

EMMEN Dinsdagmiddag is een 41-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt bij een ongeval. Ze liep op de Vlindermarkt in de Hoofdstraat toen ze werd aangereden door een scootmobiel. De bestuurster, een 78-jarige vrouw uit Emmen, raakte haar met de voorzijde van de scootmobiel. De gewonde vrouw is met een mogelijke enkelbreuk naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-159985)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdagavond een 41-jarige in het buitenland wonende Nederlander aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige in Hoogeveen wonende ex te hebben mishandeld. Tijdens de woordenwisseling, die op straat ontstond, mishandelde de man de vrouw. (08-160080)

Politie houdt zoon aan

EMMEN Dinsdagavond heeft de politie een 19-jarige man uit Emmen aangehouden. Deze had kort daarvoor zijn 45-jarige moeder met de dood bedreigd. Er spelen al langere tijd problemen tussen de niet meer thuiswonende zoon en het gezin. De man werd in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in. (08-160038)

Balletjespistoolschutters betrapt
ASSEN Dinsdagavond wist een 41-jarige Assenaar aan de Libelkleuven een 14-jarige plaatsgenoot in de kraag te vatten en aan de politie over te dragen. Deze had kort daarvoor met twee vrienden, 14 en 15 jaar en ook uit Assen, op de woning van de 41-jarige Assenaar met een op een pistool gelijkend voorwerp te hebben geschoten. Na onderzoek door de politie werden de twee namen van zijn mededaders bekend en melden de knapen zich bij de politie. Hierbij werd het pistool, een speelgoed balletjespistool aangetroffen en in beslag genomen. De knapen kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. (08-160101)

Politie bekeurt voor afval verbranden

PEIZE Een 61-jarige bewoner van de Groningerweg is dinsdag bekeurd voor het verbranden van afvalhout. De man verbrandde het hout in een ton bij zijn woning. (08-160061)

Drinkebroeders door politie bekeurd

EMMEN Twee mannen, 45 jaar uit Schoonebeek en 30 jaar uit Emmer Compascuum, zijn dinsdagmiddag bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. De mannen werden op de Wilhelminastraat bierdrinkend aangetroffen. (08-159954)

Inbreker snel opgepakt

HOOGEVEEN Dinsdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in het winkelcentrum aan de Wielewaal. Een man was daar bezig een deur open te breken. Toen agenten de hoek om kwamen ging de man op de vlucht. Hij is niet binnen geweest, daar was de tijd te kort voor. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Deze verdachte, een 23-jarige man uit Hooogeveen, is ingesloten voor een verder onderzoek. (08-160109)

Aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Dinsdagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Emmen betrapt in een winkel aan de Houtweg. Ze had daar vier tijdschriften meegenomen zonder ze af te rekenen. Ze kreeg naast een proces-verbaal ook een winkelverbod van de betreffende winkel uitgereikt. (08-159906)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.