Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 06-08-2008

Parkeerboetes

VINKEVEEN - Op de Molenkade heeft de politie dinsdag 5 augustus van 08.00 tot 08.30 uur het parkeervergunningengebied gecontroleerd. Zeven automobilisten kregen een boete omdat ze geen vergunning hadden en twee omdat ze op een invalidenparkeerplaats stonden zonder vignet.

Aangehouden voor bedreiging

MAARSSEN Op de Kaatsbaan is een 48-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een bewoner had bedreigd met een kapot glas.

Omstreeks 01.05 uur ontstond ruzie bij een horecagelegenheid. Door de herrie werd een bewoner wakker die zei dat de Utrechter zich rustig moest houden. De man kon hier kennelijk niet tegen en hij ging door het lint. Hij achtervolgde de bewoner en een getuige met een kapot glas. De politie werd ingeschakeld en agenten hielden de man aan. Hij is ingesloten.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Op de Brugoprit en de Straatweg heeft de politie dinsdag van 10.00 tot 16.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 15 bekeuringen uitgedeeld aan snelheidsovertreders. Eén automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 105 km/uur reed waar 50 km/uur is toegestaan. Twee bestuurders belden niet handsfree, vijf droegen geen gordel en twee automobilisten hadden een aanhanger met een ander kenteken achter hun auto. Allen kregen een bekeuring. Een 18-jarige man uit Breukelen is aangehouden omdat hij één van de agenten beledigde. Hij deed dit meerdere malen, op luide toon en ten overstaan van publiek. Toen de agenten hem wilden aanhouden, verzette de man zich. Hij is met gepast geweld in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.