Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 06-08-2008

Inbraak

IJSSELSTEIN Uit een schuur bij een horecagelegenheid aan de Weidstraat hebben onbekenden tussen 3 augustus 23.30 uur en 5 augustus 11.00 uur meer dan honderd flessen sterke drank gestolen. De eigenaar deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen van de inbraak zich te melden bij de politie van het district Lekstroom op tel: 0900-8844. Ook mensen die weten waar ineens een groot aantal flessen drank is opgedoken, wordt verzocht te bellen. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Baldadige jeugd aangehouden

HOUTEN De politie heeft vier jongens uit Houten, van 14, 15 en 16 jaar oud, aangehouden voor baldadigheid. Een getuige belde omstreeks 21.00 uur de politie . Ze had gezien dat jongeren vernielingen hadden aangericht aan een school aan de Galerijmuur. Agenten zochten in de omgeving naar de jongeren en troffen hen aan in de omgeving. De jongens hadden een vlaggenmast ontknoopt en op het dak van de school gelopen. Hun ouders zijn in kennis gesteld en in overleg met hen zullen de jongens worden doorgestuurd naar Bureau Halt.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Een 27-jarige inwoner van Utrecht is dinsdag 5 augustus aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 14.25 uur zag personeel dat de man twee platentillers stal uit een winkel aan de Veldwade. Het personeel hield de man aan en schakelde de politie in. Agenten namen de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Daar kreeg de man een winkelontzegging uitgereikt.

Nachtrijder aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft woensdag 6 augustus een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij op de Talingweide op een scooter reed zonder contactslot. De politie kreeg omstreeks 04.40 uur een melding van een getuige die twee scooteraars had zien rijden op de Groenedijk en vond dat zij zich verdacht gedroegen. De politie nam poolshoogte en zag ter hoogte van de wijk de Weides twee jongens op scooters rijden, waarvan één zonder achterlicht. De jongens moesten stoppen en hun gegevens werden gecontroleerd. Het bleek dat de 18-jarige man zonder certificaat of rijbewijs reed, zich niet kon identificeren en bovendien op een scooter zonder contactslot reed. De man is aangehouden en de scooter is in beslag genomen om te onderzoeken of het voertuig van diefstal afkomstig is.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN Op de Utrechtseweg heeft de politie dinsdag drie bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die geen autogordel droegen. Op de Lopikerweg Oost werden tussen 15.30 en 16.15 uur vier snelheidovertreders bekeurd.