Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 6 augustus 2008

In pdf (3,7 Mb) en in tekst

Besluiten dagelijks bestuur

Aanvragen bouwvergunningen

Zonneschijn in de Tarwewijk

Nieuw lid Bezwarencommissie

Actie Bonaventurastraat

Wij verbouwen

Zin in een actieve zomer

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

Positief geadviseerd:


1. aan Team Horeca en Evenementen ten aanzien van vergunningverlening aan Stichting Pleinmuseum i.s.m. Museum BoijmansVan Beuningen voor plaatsen van een voertuig (10 x 2,3 x 2,4 m), een paviljoen (14,6 x 2,46 x 4,72), vijf podia (1 x 2 x 0,3 m),het gebruiken van een geluidsinstallatie en het organiseren van activiteiten t..b.v. Dropstuff.nl (een cultureel en educatief project) in de periode van 26 augustus t/m 11 september 2008 op het Wevershoekterrein (besluit 29 juli 2008)

Vergunning verleend:


1. aan Hogeschool Rotterdam voor het plaatsen van een circustent, een negental caravans, een vijftal vrachtwagens, een snackwagen, twee toiletten, afsluiten van de Oostbroekweg en gebruiken van een geluidsinstallatie ten behoeve van een circus op het terrein aan de Oostbroekweg (park De Hey) in de periode van maandag 1 september 2008 tot en met donderdag 4 september 2008 tussen 09.00 uur en 22.00 uur (besluit 29 juli 2008);


2. aan Thuis Op Straat Charlois voor het plaatsen van een zandbak, een container, een pannakooi, een buikglijbaan, twee zwembaden, een kasteel, een poppenkast, een tent, een podium (8x6m.) optreden levende muziek en gebruiken geluidsinstallatie ten behoeve van een te houden beachweek in het Karel de Stoutepark op maandag 18 augustus en dinsdag 19 augustus 2008 van 13.00 uur tot 18.00 uur, woensdag 20 augustus 2008 van 13.00 uur tot 21.00 uur en donderdag 21 augustus 2008 van 13.00 uur tot 23.00 uur (besluit 29 juli 2008);


3. aan Rean Evenementen voor het houden van een rommelmarkt op het parkeerterrein aan de Asterlo op zaterdag 23 augustus 2008 van 10.00 uur tot 17.00 uur (besluit 4 augustus 2008)


4. aan BurgerBlauw Buurtpreventie Tarwewijk voor het houden van een barbecue en het gebruiken van een geluidsinstallatie op het trottoir in de Zwartewaalstraat 191op zaterdag 22 augustus 2008 van 17.00 uur tot 23.45 uur (besluit 4 augustus 2008);


5. aan de Hoofdcollecte van Nederland voor het houden van een collecte in de periode van 1 februari 2009 tot en met 7 februari 2009 in de Deelgemeente Charlois (besluit 4 augustus 2008).

Woningwet:

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/vergunning verleend:


1. voor het vergroten van de woning Smitshoekseweg 221 (besluit 29 juli 2008)

Vergunning verleend:


1. voor het vernieuwen van de entrees in de voorgevels van de panden aan de Rijsoordstraat 14-16 en 18-20 en het pand Dordtselaan 45 (besluit 22 juli 2008);


2. voor het plaatsen van een uitbouw aan de achtergevel van de woning Meyenhage 440 (besluit 18 juli 2008);


3. voor het gedeeltelijk veranderen van de kozijnen van het pand Boekenrode 16-28 (besluit 18 juli 2008);

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het geheel slopen van een asbesthoudende schuur op het perceel Rijsoordpad 15 (besluit 21 juli 2008).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. Voor het gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van de woning Wolphaertsbocht 280;


2. voor het gedeeltelijk vernieuwen en veranderen van de woning Wolphaertsbocht 288

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11.

Rotterdam, 6 augustus 2008

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Zonneschijn in de Tarwewijk

In de Tarwewijk werkt de stadsmarinier samen met de gemeente, deelgemeente Charlois, politie, Openbaar Ministerie, Stadstoezicht en andere gemeentelijke diensten, corporatie, bewoners en ondernemers aan een prettige en veilige wijk.

Onder de noemer Actie Zonneschijn zijn sinds half mei veel extra activiteiten uitgevoerd, onder meer om de naleving van de regels te controleren. De eerste twee maanden leverde de actie veel resultaten op en zijn tal van overlastsituaties aangepakt en opgelost.

Overlast beëindigd

De stadsmarinier heeft er samen met de partners voor gezorgd dat er tussen half mei en half juli 21 overlastsituaties zijn beëindigd. Om overlastgevende panden te kunnen sluiten, zijn op dit moment twee bestuurlijke voorstellen in behandeling. De burgemeester moet het besluit nemen over dergelijke sluitingen.

Politie

Bij controleacties en dagelijkse surveillances lette de politie onder meer sterk op overlast door drugs, scooters en milieuovertredingen. Dit leverde 102 processen-verbaal op en 90 zogenoemde mini processen-verbaal. Deze minis worden bijvoorbeeld bij verkeersovertredingen opgelegd. De politie verrichtte bovendien 11 aanhoudingen en inde 10.000 euro aan achterstallige boetes.

Stadstoezicht

De medewerkers van Stadstoezicht voerden acties uit gericht op parkeren, milieu, fietswrakken en het achterlaten van waardevolle spullen in autos ter voorkoming van auto-inbraken. De milieucontroleurs hebben bijna 900 vuilniszakken onderzocht en op basis daarvan 163 boetes van minimaal 59 euro voor het verkeerd aanbieden van huisvuil uitgedeeld. Ook zijn 8 boetes uitgedeeld aan hondenbezitters die zich niet aan de regels hielden (honden aanlijnen, hondenpoep opruimen). Het doel van de milieucontroles is om vervuiling in de wijk te voorkomen.

Tenslotte zijn er honderden boetes uitgedeeld voor niet of te weinig betalen voor het parkeren of verkeerd parkeren.

Belastingen

De Belastingdienst inde 3.500 euro en nam acht autos in beslag. Gemeentebelastingen Rotterdam inde bijna 12.500 euro, legde beslag voor een bedrag van ruim 11.500 euro en nam dertien voertuigen in beslag.

Straat voor straat

Met de straat voor straataanpak nemen de stadsmarinier, deelgemeente, gemeente en corporatie de Nieuwe Unie straten in de Tarwewijk onder handen. In de Verschoorstraat, De Manstraat, Rijsoordstraat, Moerkerkestraat, Heinenoordstraat en s-Gravendeelstraat zijn alle aspecten meegenomen: woningonderhoud, aard van bewoning, sociale problematiek van bewoners, vervuiling van achtertuinen, binnenterreinen en straten en het onderhoud van de openbare ruimte. Daar zijn kleine gebreken hersteld, zoals verzakkingen in de bestrating, het terugplaatsen of rechthangen van straatnaamborden en verkeersborden, het aanpakken van boomspiegels en het rechtzetten van onder meer bankjes en prullenbakken. Ook knapte Gemeentewerken in de Mijnkintbuurt en in de Bas Jungeriusstraat de trottoirs op. Roteb zorgde daar voor het verwijderen van onkruid. Ook werd 150 kg grofvuil afgevoerd en werden zeven fietswrakken weggehaald.

Tuinenacties en afval

Bij zogenoemde Tuinenacties in de Tarwewijk hebben Roteb en deelgemeente Charlois containers neergezet. Hierin konden de bewoners tuinafval, maar ook hun overtollige spullen uit kelders en bergingen en van zolders kwijt. De buurtconciërges hielpen mee bij deze grote schoonmaak van tuinen en achterpaden. De containers waren meer dan vol, dus er is van deze actie goed gebruik gemaakt; heel wat afval is op deze manier afgevoerd.

Naar aanleiding van meldingen van bewoners uit de Voetjesstraat en Bonaventurastraat over (te) volle afvalcontainers zijn hier tijdelijk huisvuilcontainers bijgeplaatst. Aan een definitieve oplossing wordt gewerkt.

Deelgemeente

De deelgemeente Charlois heeft plantenbakken laten plaatsen in de Moerkerkestraat en boomspiegels in de Hoogvlietstraat en Bonaventurestraat laten opfleuren met planten. De verlichting aan de Stoppelstraat is verbeterd. De deelgemeente financierde alle ingediende projecten in het kader van de Europese Dag van de Buren. Ook bezocht het dagelijks bestuur de wijk. De Buurtconciërge van de deelgemeente houdt wekelijks spreekuur in de wijk: dinsdagmiddag van 14.30-15.30 uur in de Moerkerkestraat 126.

Actie Bonaventurastraat

Afgelopen vrijdag hielden de bewoners van de Bonaventurastraat een zeer geslaagde actiedag. s Ochtends werd begonnen met een grote schoonmaakactie; samen met medewerkers van de Roteb is de straat grondig schoongemaakt. Ook portefeuillehouder Ed Goverde stak hierbij de handen uit de mouwen..

s Middags werden voor de kinderen allerlei spelletjes georganiseerd, zoals zaklopen, stelt-en blikjeslopen en touwtrekken. En tot besluit van de zeer geslaagde actiedag was er een

gezellige straatbarbecue.

Speciale dank aan Annemarie Kreuk die samen met andere bewoners deze geslaagde dag organiseerde. (foto: fotopersbureau Cor Vos).
---

Wij verbouwen

Wij verbouwen

Nieuw lid Bezwarencommissie

Het voormalig deelraadslid Sulaika Mahangi is benoemd tot (plaatsvervangend) lid van de Algemene Bezwarencommissie van de deelgemeente Charlois

Zij was tot 7 juli 2008 lid van de deelraad voor de PvdA, maar heeft wegens verhuizing naar buiten de deelgemeente onlangs afscheid genomen als raadslid.

Op 13 juli heeft zij zicht beschikbaar gesteld als lid van de Algemene Bezwarencommissie.

Zin in een actieve zomer?

Het is zomervakantie en dat betekent dat je lekker veel vrije tijd hebt! Dus is er voor jou ook heel veel te doen in de komende weken. Zin in een actieve zomer? Doe dan mee!

The Olympic Millinx Games 2008

Op het Moerkerkeplein in de Millinxbuurt (Tarwewijk) bij de Buurtpost zijn de Olympic Millinx Games 2008 in volle gang. Vanavond woensdag 6 augustus- is er vanaf 18.00 uur nog voetbal. Morgenavond (7 augustus) is er vanaf 18.00 uur honkbal.

Prijzen: gouden, zilveren en bronzen medailles Olympic Millinx Games 2008

Organisatie: Millinxbuurtpost en The Mall

TOS Buurtevenementen

Op donderdag 7 augustus tussen 13.30 en 16.00 uur organiseert Thuis op Straat (TOS) drie buurtevenementen.

In Pendrecht kunnen kinderen lekker spelen in de Avonturentuin Stellenbos aan de Herkingenstraat, met als speciale attractie: bouwen met bamboe!

Een grote playbackshow is er die middag in de Hoge Horsten in Zuidwijk. En in Oud-Charlois organiseert TOS in de Gouwstraat tal van activiteiten.

Heijplaat

Actieve bewoners uit Heijplaat organiseren deze zomer allerlei activiteiten voor de kinderen uit de wijk. Donderdag 7 augustus ontwerpen de kinderen muurschilderingen in de wijk. Dit gebeurt vanaf 13.30 tot 15.30 uur bij Galerie Difranci, Alcorstraat 23. Dinsdagmiddag 12 augustus gaan ze die bloemen schilderen op de achtergevel van de Ruilwinkel aan de Karimunstraat. En op woensdagmiddag 13 augustus is het schatgraven geblazen op het strandje bij het Quarantaineterrein (verzamelen bij de Buurtvereniging aan de Eemhavenweg 25).

Zuiderparkweek

TOS organiseert op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 augustus de Zuiderparkweek. Elke dag kun je verschillende avonturen beleven in het Zuiderpark. Kanoën, step-rebus-tocht, avontuurlijke spelen, spelen op het avontureneiland.

Voor deze activiteit moet je je wel vooraf aanmelden. Dat kan bij TOS, Harkulo 12-14, 3085 MJ Rotterdam. Tel. 010 293 70 92. Er rijdt een bus die je uit de wijk ophaalt en weer terug brengt.

Vertrek- en ophaalschema van de bus:

Vertrek: 13.00 uur Gouwstraat (Oud-Charlois), 13.15 uur Middelburgt, Plein 1953 ( Pendrecht), 13.30 uur Harkulo 12 (Zuidwijk)

Terug om: 16.00 uur Harkulo (Zuidwijk), 16.15 uur Middelburgt (Pendrecht), 16.30 uur Gouwstraat (Oud-Charlois)

Meer zomeractiviteiten op www.charlois.rotterdam.nl

Na Pendrecht kan ook Zuidwijk nu terugkijken op een zeer geslaagde Beachweek. Elke middag stroomden rond de 200 kinderen en ook vele ouders toe om te genieten van het mooie weer en de vele leuke activiteiten. Iedere middag stond in het teken van sport, spel en heel veel zomers strandvermaak.

Nu volgt er nog één Beachweek, en wel in Oud Charlois. Op het Karel de Stouteplein kunnen kinderen van 18 t/m 21augustus terecht. De drie Beachweken worden in opdracht van de deelgemeente Charlois verzorgd door Thuis op Straat.

Kinderen uit Heijplaat schilderden op donderdag 31 juli kleurrijke bloemen op de gevel van het gebouw van de Buurtvereniging Heijplaat aan de Eemhavenweg. Actieve bewoners organiseren op Heijplaat deze zomer, ondersteund door de deelgemeente Charlois, Woonbron en Charlois Welzijn, diverse leuke activiteiten voor de kinderen uit de wijk.

Een ervan is het schilderen van bloemen op gevels van panden die in de toekomst gesloopt zullen worden, om de buurt op die manier op te fleuren (foto: fotopersbureau Cor Vos)