Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 augustus 2008

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij het Informatiecentrum, tel. 2848484.

Rivierweg 11, noodlokalen plaatsen.

Dorpsstraat 48, serre bouwen.

Dorpsstraat 162, garage vernieuwen.

Merellaan 79, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Brahmsstraat 72, aanbouw zijgevel bouwen.

Aleoeten, schoolgebouw bouwen.

Lino 12, woning zijkant uitbreiden.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 29 juli 2008:

Vincent van Goghrade, 136 woningen en bedrijfsruimten bouwen.

Verzenddatum 31 juli 2008:

Fascinatio fase 4, 92 appartementen bouwen.

KAPVERGUNNINGEN

Door de gemeente

aangevraagd

Door overigen:

aangevraagd

Admiraal Helfrichweg 2


1 watercypres (Metasequoia glyptostoboides) wegens overlast. Geen herplant.

KAPVERGUNNINGEN

verleend

Aan de gemeente:

Nabij Hilde erf 36


2 valse acacias (Robinia pseudoacacia bessoniana) wegens uitbreiding parkeerplaatsen en ondergrondse containers. Herplant met 1 kastanje in de plantmaat 30/35 in het plantseizoen direct volgend op einde civiele werkzaamheden.

Aan overigen

verleend

Ter hoogte van de Capelseweg bij de spoorbrug


4 abelen en 1 robinia en het verwijderen van loofhout/opschot wegens beperkt zicht op de gevelaanduiding en de verkeersveiligheid is in het geding. Geen herplant vanwege de verkeersveiligheid.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de conceptbeschikkingen, liggen voor een ieder, gedurende zes weken ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen over de kapaanvragen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Aandachtspunt met betrekking tot de verleende kapvergunningen.

Rectificatie (intrekken)

De verleende vergunning voor 1 den (Pinus) aan de achterzijde van Waaierdans 18 is op 29 juli 2008 ingetrokken.

U wordt dringend verzocht om rekening te houden met nesten en broedende vogels, voor u tot vellen overgaat.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt, dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Voor meer informatie over kapaanvragen en/of kapvergunningen kunt u terecht bij

mw. H. Oranje, tel. 2848637.

U kunt uw zienswijzen ook mondeling indienen of nader toelichten. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, meldt u dit dan uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Oranje, tel. 2848637. Er wordt dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Noodkap

Door de burgemeester is op 29 juli 2008 toestemming verleend voor een noodkap aan de Zuiderbreedte ter hoogte van Lofoten ter hoogte van lichtmast 16 te weten 2 Acer campestres wegens omgevingsgevaar. Door graafwerkzaamheden van Eneco is ernstige wortelbeschadiging ontstaan. Voor deze bomen zal via een reguliere vergunningprocedure worden bepaald of er een herplant dient plaats te vinden.

Evenementenvergunningen

verleend aan


·De heer S.W.L. Fakkel, namens de Gemeente Capelle aan den IJssel en de gemeente Krimpen aan den IJssel, voor het organiseren van een publieksevenement ter gelegenheid van 50 jaar Stormvloedkering Hollandsche IJssel en Algerabrug op zaterdag 30 augustus 2008 van 09.45 uur tot 24.00 uur;
Hierbij is het noodzakelijk dat de op- en afritten vanaf de Algeraweg en de Ketensedijk vanaf de IJsselzoom afgesloten zijn;


·Carp Adventures, voor het houden van de 2^de editie van Fishing the best in the West op 29, 30 en 31 augustus aan de oever van de Hollandsche IJssel.


·Kdc Confetti, voor het houden van een feest voor het 5 jarig bestaan op vrijdag 5 september 2008 van 17.00 19.00 uur aan de Dakotaweg 69-71;


· Winkeliersvereniging Schenkel, voor het houden van de jaarlijkse Schenkelbraderie op vrijdag 5 september 2008 van 07.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 6 september 2008 van 07.00 uur tot 17.00 uur. Hierbij is het noodzakelijk dat een gedeelte van de Bermweg, Goudenregenstraat en Fresiastraat wordt afgesloten;


·Buurtwerk Alexander, voor het houden van een Horrortocht, spokentocht, in het Schollebos op vrijdag 12 september 2008 van 20.00 uur tot 24.00 uur.

Gevelreclame

verleend aan


·Strukton, voor het aanbrengen van naamsreclame aan de gevel van het pand aan de Ligusterbaan 2.

Bouwbord

verleend aan


·Wijziging:
Gemeente Capelle aan den IJssel, voor het plaatsen van een bouwbord vanaf de stam treurwilg naar de straatkolk (Capelseweg, Sportpark Schenkel) ten behoeve van de herstructurering Sportpark Schenkel.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage op kamer 6.4 van de unit Handhaving en Vergunningen. Dit geldt niet voor bouwvergunningen. Gemotiveerde zienswijzen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.