Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 6 augustus 2008

Bouwplan Wooncomplex Moordrecht

Vrijstelling ex artikel 19, lid 1 WRO

Het plan van Ballast Nedam Bouw B.V. voor de bouw van 136 seniorenwoningen en 2600 m² zorg- en serviceruimten als uitbreiding van het wooncomplex Moordrecht gelegen aan de Vincent van Goghrade, Willem Marisrade en Johan Jongkindrade, is gelegen in het ter plaatse geldende bestemmingsplan Schollevaart. De te bebouwen locatie heeft de bestemming Wijkvoorzieningen I. De globale bestemming Wijkvoorzieningen I, dient conform artikel 14 van het bestemmingsplan Schollevaart nader uitgewerkt te worden. Deze uitwerking vindt plaatst door middel van toepassing van artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De gemeenteraad heeft op 18 december 2007 besloten de vrijstellings­ procedure te starten en de verdere procedure te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. Gedeputeerde Staten heeft op 20 mei 2008 de verklaring omtrent geen bezwaar afgegeven. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 29 juli 2008 besloten een bouwvergunning inclusief vrijstelling te verlenen voor de bouw van 136 seniorenwoningen en 2600 m² zorg- en serviceruimten als uitbreiding van het wooncomplex Moordrecht.

Stukken ter inzage

Het vrijstellingsbesluit én de ruimtelijke onderbouwing kunt u hier downloaden door te klikken op het vrijstellingsbesluit én de ruimtelijke onderbouwing.

Bij het Informatiecentrum liggen ook het vrijstellingsbesluit (inclusief de ruimtelijke onderbouwing) én de bouwvergunning ter inzage. Vanaf donderdag 7 augustus 2008 tot en met woensdag 17 september 2008 kunt u deze stukken inzien. Dit kan op werkdagen van 08.00 tot 19.00 uur.

Bezwaarschrift

De verzenddatum van de bouwvergunning (en vrijstelling) is 30 juli 2008. Indien u meent door de bouwvergunning (en/of de vrijstelling) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Volgens de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed dit vereist kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders hebben ingediend, aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam, sector bestuursrechtspraak, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam vragen een voorlopige voorziening uit te spreken. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Capelle aan den IJssel, 6 augustus 2008.

Het college van burgemeester en wethouders.