Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vorden - proces-verbaal na doorrijden na aanrijding       |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 82-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst. Zij veroorzaakte op dinsdag 5 augustus in de Willem Alexanderlaan in Vorden schade aan een auto en maakte haar identiteit niet bekend.

Getuigen zagen dat de vrouw tegen een geparkeerd staande auto was gebotst en vervolgens was weggereden zonder haar identiteit bekend te maken. De benadeelde werd in kennis gesteld en met het door de getuigen genoteerde kenteken werd kentekenhouder bezocht. De vrouw legde een verklaring over het gebeurde af en is proces-verbaal aangezegd. De gedupeerde had schade aan de bumper en de motorkap wilde niet goed meer open.

|     |Terborg - ongeval door onwelwording                       |
Een op leeftijd zijnd echtpaar uit Gaanderen is dinsdagmiddag 5 augustus in het ziekenhuis beland nadat de 73-jarige bestuurder op de Ettenseweg in Terborg kennelijk onwel raakte en de macht over het stuur verloor.

De aanrijding vond omstreeks 15.35 uur plaats toen de bestuurder in een flauwe bocht naar links niet reageerde en rechtdoor reed. Via het trottoir en een lichtmast botste de auto uiteindelijk tegen een boom. Het echtpaar werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Etten / Braamt - onder invloed                            |
Bij alcoholcontroles zijn op dinsdagavond en in de nacht naar woensdag 6 augustus twee bestuurders aangehouden die bleken te hebben gedronken terwijl zij een auto bestuurden. Een Duitse bestuurder kreeg een boete van 250 euro.

Dinsdagavond rond 20.00 uur viel het langzame rijgedrag van een 45-jarige Duitser surveillerende agenten op. Zij controleerden de automobilist en hij bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 0.6 promille en na overleg met de officier van justitie kreeg hij een boete van 250 euro die hij direct betaalde.

Om 01.35 uur controelerden agenten op de Langestraat in Braamt een 25-jarige automobilist uit Enschede. Ook hij had gedronken en blies 0.6 promille op het politiebureau. Hij kreeg een boete en een rijverbod.

|     |Winterswijk - aangehouden voor tanken zonder te betalen   |
De politie heeft dinsdag 5 augustus een 43-jarige Winterswijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op meerdere plaatsen in de Achterhoek te hebben getankt zonder te betalen. Hij is in verzekering gesteld.

De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat een gedupeerde pomphouder uit Winterswijk een man zag rijden die meerdere keren bij zijn pomp had getankt zonder te betalen. In alle gevallen bleken er valse kentekenplaten op de auto te hebben gezeten, waardoor de politie niet bij een verdachte kwam. Dinsdag kon de pomphouder de politie het goede kenteken geven en werd de verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld omdat hij ervan verdacht wordt meerdere keren in de Achterhoek te hebben getankt zonder te betalen. Wanneer een pomphouder de dupe van deze praktijken wordt en geen kenteken heeft genoteerd, kan hij via www.politie.nl aangifte doen. Is er wel een kenteken bekend dan kan er via de site www.tankenzonderbetalen.nl aangifte worden gedaan.

|     |Lichtenvoorde - coniferenbrand                            |
In de nacht van dinsdag op woensdag 6 augustus is een coniferenhaag aan De Rode van Heeckerenstraat in Lichtenvoorde gedeeltelijk in vlammen opgegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

De brand, die op een afscheiding van twee woningen woedde werd omstreeks 02.50 uur gemeld. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur dan ook vlug onder controle. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die meer over deze brandstichting weten om te bellen met 0900 - 8844. Gedupeerden wordt verzocht om altijd aangifte te doen, ook als is er geen brandweer of politie bij geweest.

|     |Doetinchem - verkeerscontroles                            |
De politie Doetinchem houdt met enige regelmaat controles, waarbij ook klachten van buurtbewoners worden meegenomen. Dinsdag 5 augustus vonden diverse controles plaats waarbij op snelheid, de gordelplicht en het niet handsfree bellen werden gecontroleerd. 68 overtreders werden bekeurd.

De controles werden tijdens de ochtend- en avondspits met meerdere agenten uitgevoerd. In de tussenliggende tijden en tot 22.00 uur werd in diverse wijken gecontroleerd. De snelheidscontroles vonden plaats op de Liemersweg in Doetinchem en op de Rijksweg in Gaanderen. In totaal werden hier 26 bestuurders bekeurd en de hoogst gemeten snelheid was 117 km terwijl men er maar 80 mocht rijden. Voor het niet dragen van de autogordel werden 31 mensen bekeurd en vier mensen kregen voor het niet handsfree bellen een boete. Verder kreeg één bestuurder een boete omdat hij door rood licht reed en een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Einde berichten.
-----------------------
(

(

telefoon 055- 5486052


---- --