Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 augustus 2008

Scooterbestuurder gewond na aanrijding

Enschede

Op dinsdag 5 augustus heeft er in Enschede een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een scooterbestuurder uit Glane gewond is geraakt. Hij is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 18-jarige scooterbestuurder uit Glane raakte op dinsdag 5 augustus omstreeks 18.40 gewond na een aanrijding met een geparkeerde personenauto. De reden van de aanrijding was dat een personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Enschede op de kruising Vanekerstraat-Hunzestraat geen voorrang verleende aan de voor hem van rechtskomende scooterbestuurder. De scooterbestuurder moest hierdoor uitwijken en reed tegen een geparkeerde auto aan. Deze auto schoot door de klap door en raakte de auto die hierachter geparkeerd stond. De 18-jarige scooterbestuurder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-098720)

Rijbewijs ingevorderd

Enschede

De politie Twente heeft woensdag 6 augustus het rijbewijs van een 32-jarige Enschedeër ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Woensdagnacht 6 augustus controleren agenten omstreeks 1.50 uur op de Hengelosestraat in Enschede een bestuurder op gebruik van alcoholhoudende drank. Als de ademtest positief blijkt te zijn wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-098807)

Poging inbraak tennisvereniging

Vriezenveen

De politie Twente is 6 augustus een onderzoek gestart naar vernielingen cq pogingen inbraak in de kantine van een tennisvereniging in Vriezenveen. Zij roept getuigen op zich te melden.

In de nacht van dinsdag op woensdag 6 augustus krijgt de politie Twente omstreeks 02.00 uur melding van een poging inbraak in een tennisvereniging aan de Boerhaavelaan in Vriezenveen. Ter plaatse blijkt dat de ruit van de achterdeur van de kantine is vernield. Het vermoeden bestaat dat de daders ervandoor zijn gegaan omdat de alarminstallatie van het pand op moment van vernieling in werking is gesteld. Omdat dit nu de zevende vernieling cq poging inbraak is sinds december 2007, is de politie Twenterand een onderzoek gestart. Hierbij vraagt zij getuigen zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (08-098815)

Eenzijdig ongeval door alcohol gebruik

De Lutte

De politie Twente heeft woensdag 6 augustus het rijbewijs van een 26-jarige Enschedeër ingevorderd omdat hij met alcohol op zijn auto in de sloot had gereden.

De politie krijgt op woensdagochtend 6 augustus omstreeks 5.20 uur een melding dat een personenauto in de sloot van de Beuningerstraat ligt. Ter plaatse treffen zij een man die de agenten om hulp vraagt zijn auto uit de sloot te halen. De agenten ruiken dat de man alcohol heeft gedronken. Als de blaastest positief uitslaat wordt de man, een 26-jarige Enschedeër, aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blaast hij 1,26 promille. Omdat hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is afgesleept. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-098832)

Bestuurder ziet bij achteruit rijden bromfietser over hoofd

Daarle

Een 17-jarige bromfietser uit Daarle is dinsdag 5 augustus in zijn woonplaats gewond geraakt omdat hij over het hoofd werd gezien door een bestuurder van een personenauto.

Dinsdag 5 augustus rijdt een 54-jarige bestuurder omstreeks 16.30 uur in zijn auto achterwaarts de oprit af van een woning aan de Esweg in Daarle. Tijdens het achteruit rijden ziet hij de op de Esweg rijdende bromfietser, een 17-jarige jongen eveneens uit Daarle, over het hoofd en een aanrijding is het gevolg. De 17-jarige is uit voorzorg voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-098668)

Voorwerp vanaf viaduct op auto gegooid Deurningen (gem Dinkelland)
Dinsdagavond 5 augustus kreeg een Hengeloos gezin de schrik van hun leven toen een onbekend voorwerp de achterruit van hun auto verbrijzelde. Het voorwerp is door twee onbekend gebleven jongens vanaf het viaduct op de A1 naar beneden gegooid. De politie Twente is een onderzoek gestart.

Dinsdagavond omstreeks 20.30 uur rijdt een 38-jarige Hengeloër met zijn gezin over de A1 in de richting van Hengelo. Ter hoogte van de afslag naar het vliegveld, als zij net het viaduct gepasseerd, zijn horen zij plotseling een harde klap en begint het 4-jarige zoontje dat op de achterbank zit gelijk vreselijk te huilen. De 38-jarige bedenkt zich geen moment en zet zijn auto op de vluchtstrook. Dan ziet hij dat de achterruit volledig verbrijzeld is en er een flink gat in de ruit zit. Ook ziet hij twee jongens over het viaduct wegrennen in de richting van Hengelo. Gelukkig is het vierjarig jongentje ongedeerd gebleven. De politie Twente is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met bestuurders die rond 20.30 uur getuige van dit voorval zijn geweest of die meer informatie kunnen geven over de twee jongens. Heeft u informatie neemt u dan contact op met de politie Twente in Dinkelland via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-098733)

tel. 053-4555588


---- --