Provincie Utrecht

Zwemwaarschuwing 't Kleine Zeetje te Bunschoten Spakenburg ingetrokken

6-8-2008 -

Uit de laatste inspectie bij 't Kleine Zeetje te Bunschoten Spakenburg is gebleken dat in het water géén giftige blauwalgen en drijflagen meer voorkomen. Ook aan de overige waterkwaliteitsnormen wordt voldaan. De provincie Utrecht, toezichthouder op het zwemwater, heeft daarom de waarschuwing om niet te zwemmen ingetrokken.

De waarschuwing werd afgegeven op 30 juli jl. in verband met de aanwezigheid van drijflagen van blauwalgen. De drijflagen zijn inmiddels verdwenen zodat er weer gezwommen kan worden. De waterkwaliteitsbeheerder blijft het water controleren op mogelijk groei van blauwalgen en het ontstaan van drijflagen.

Het is belangrijk dat zwemmers zelf ook alert blijven. De kwaliteit van het zwemwater kan namelijk snel veranderen na een aantal warme, zonnige dagen. Een drijflaag van blauwalgen is te herkennen aan de blauwgroene kleur van de bovenste laag van het water. De provincie adviseert om bij twijfel over de waterkwaliteit contact op te nemen met de zwemwatertelefoon van de provincie Utrecht, 030-2582158. Voor de meest recente informatie over zwemwater kunt u kijken op teletekstpagina 725 of op provincie-utrecht.nl/zwemwater.

Meer informatie: Femke Bakker, telefoon 030 - 258 2434