Stadsdeel Amsterdam-Noord

Bert Tiddens, deelraadslid de Groenen overleden

Vandaag bereikte ons het bericht dat het raadslid Bert Tiddens is overleden. Bert was al enige tijd ernstig ziek. Wij wisten dat hij niet meer beter zou worden. Zijn heengaan komt te vroeg. Hij was nog lang niet klaar in de Noordse politiek.

Vandaag bereikte ons het bericht dat raadslid Bert Tiddens is overleden.

Bert was al enige tijd ernstig ziek. Wij wisten dat hij niet meer beter zou worden. Zijn heengaan komt te vroeg. Hij was nog lang niet klaar in de Noordse politiek.

Bert was sinds 1998 lid van de deelraad voor De Groenen. In die jaren heeft hij zich vooral ingezet voor een groen Amsterdam-Noord. Niet alleen planten en bomen, maar ook dieren hadden zijn aandacht. Het ging hem daarbij om behoud en beheer van wat er is: niet bouwen in Waterland "binnen de ring" en niet maaien in het vogelbroedseizoen om de grutto's en andere weidevogels te beschermen.

Wij denken ook met plezier terug aan zijn andere stokpaardje: de Nederlandse taal. Er kon geen Engelse term in een beleidsstuk opduiken of we konden in de raadsvergadering rekenen op een motie van Bert, die dat aan de kaak stelde. Hij kwam dan wel altijd met een goede Nederlandse term als alternatief.

Wij zullen Bert erg missen: een aangenaam en humorvol mens, bescheiden, maar zeer vastberaden.

In de hal van het stadsdeelhuis is een condoleanceregister geopend.