Politie Haaglanden

Persberichten 6 augustus

Haaglanden, 06-08-2008

Babbeltruc
Den Haag - Een bejaard echtpaar werd dinsdag 5 augustus om 18.00 uur in hun woning aan de Meppelweg slachtoffer van een babbeltruc. De 83-jarige man deed na aanbellen de deur open en liet twee vrouwen binnen die zich voordeden als medewerkers van de wijkzorg. In de woning namen de vrouwen een vragenlijst met het echtpaar door over hun woonsituatie. Na ongeveer drie kwartier verlieten de vrouwen de woning. Later bleek dat uit de woning geld en paspoorten waren weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Woont u in de omgeving van de Meppelweg en hebben deze dames zich wellicht ook bij u aan de deur gemeld? Neemt u dan contact op met Bureau Zuiderpark via nummer 0900-8844.

Gebrom
Den Haag Toen medewerkers van de recherche op dinsdag 5 augustus rond 21.00 uur een hennepkwekerij in de Rhododendronstraat ontmantelden, hoorden ze een machine brommen in een nabijgelegen pand. Dit gebrom deed vermoeden dat er nog een kwekerij in werking was. De politie trof deze dan ook aan in de Spireastraat. Op enkele onvolgroeide stekjes na werden hier geen planten aangetroffen. Waarschijnlijk was er net geoogst. De ruimte in het pand was wel volledig ingericht om wiet in te kweken. Alle apparatuur werd meegenomen voor vernietiging. Er werden geen personen in het pand aangetroffen.

Moeite met inparkeren
Den Haag Twee surveillerende agenten zagen dinsdag 5 augustus rond 17.15 uur een man die wel heel veel moeite had met inparkeren op Het Kleine Loo. Dat bleek niet zo vreemd, want na controle bleek dat de 32-jarige Hagenaar helemaal geen rijbewijs had. Daarvoor werd hij aangehouden en werd op het politiebureau een proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Hij kreeg ook nog twee bekeuringen mee voor de overtredingen die hij in korte tijd had gemaakt.

Zonder vervoersbewijs
Den Haag Agenten werden dinsdag 5 augustus op verzoek van een medewerker van de HTM naar het Statenplein gestuurd. De medewerker had in zijn tram namelijk een klant zonder vervoersbewijs. Nadat de HTMer de klant een bekeuring had aangezegd, liep de 31-jarige Haagse vrouw weg. De tramconducteur duwde de vrouw vervolgens in een stoel, waarop zij hem met de vlakke hand sloeg. De vrouw zelf verklaarde alleen maar de man te hebben teruggeslagen, nadat zij zelf een klap had gekregen. De HTM-medewerker hield de vrouw na de klap aan en droeg haar over aan de politie. Deze hoorde het verhaal aan en besloot de dame met twee bekeuringen weer weg te sturen.

Knuppel
Den Haag Een agent fietste dinsdag 5 augustus omstreeks 15.30 uur tijdens zijn surveillance op de Strandweg toen hij plotseling een hasjlucht rook. Deze lucht bleek uit een daar geparkeerd staande personenauto te komen. Er zaten twee mannen in de auto, waarvan er één blowtje rookte. De agent doorzocht de auto vervolgens op drugs. Die trof hij niet aan, maar wel een honkbalknuppel en een klein mes. Hiervoor schreef de agent twee bekeuringen uit.

Hennepkwekerijen
Den Haag Op diverse locaties in de stad trof de politie dinsdag 5 augustus drie hennepkwekerijen aan. In een woning aan de Van Zeggelenlaan werden 250 planten in beslag genomen, in een woning aan de Thijssestraat stonden 350 planten als ook het benodigde materiaal om een kwekerij te houden. Tot slot bleek in een woning aan de Isingstraat een hennepkwekerij met 125 plantente zijn. Alle hennep en het benodigde materiaal werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. Bij de kwekerij in de Thijssestraat werd een 44-jarige man uit Brunssum aangehouden. Hij bleek tevens verantwoordelijk voor de kwekerij op de Isingstraat. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn M. kan uiteraard ook, via nummer 0800-7000.

Flessen gooien
Den Haag De politie werd woensdagochtend vlak na middernacht naar de Theresiastraat gestuurd, omdat een man daar voertuigen bekogelde met flessen. Toen agenten arriveerden zagen ze een 41-jarige man uit Den Haag met twee flessen in zijn hand staan. De man is aangehouden en voor verhoor meegegaan naar het politiebureau.

Vechtende polen vernielen ruit
Den Haag Drie mannen van Poolse afkomst raakten dinsdagavond 5 augustus rond 23.00 uur slaags op de Hoefkade. Tijdens de worsteling sneuvelde de ruit van een restaurant. Gewaarschuwde agenten troffen de drie bebloede mannen (22 en 25 jaar) aan. Zij werden aangehouden voor vernieling, dan wel openlijk geweld. Eén van hen moest voor behandeling van een snijwond naar het ziekenhuis, de andere twee werden op het politiebureau door een arts onderzocht. De politie onderzoekt de zaak.

Gewapende winkeldief aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een winkeldiefstal werd dinsdag 5 augustus omstreeks 17.45 uur een 18-jarige Hagenaar aangehouden in een warenhuis aan het Spui. Hij had zes boxershorts en twee spijkerbroeken geprobeerd weg te nemen. Toen de jongen op het politiebureau gefouilleerd werd, kwam uit zijn onderbroek een vuurwapen tevoorschijn. Met toestemming van de jongen werd in zijn woning een zoeking gedaan waarbij een busje pepperspray werd aangetroffen. Hij verklaarde dat hij het vuurwapen een jaar geleden gevonden had. De politie onderzoekt de zaak en de herkomst van het vuurwapen.

Klapband veroorzaakt aanrijding
Wassenaar Surveillerende agenten zagen dinsdag 5 augustus om 17.30 uur een ongeval op de N440, op de rijbaan richting Leidschendam. Er bleken drie partijen betrokken bij het ongeval, waar niemand bij gewond raakte. De auto van een 22-jarige vrouw uit Den Haag kreeg een klapband toen zij in de richting van Scheveningen reed. Daardoor verloor ze macht over het stuur en gleed over de middengeleiding. Zo kwam ze op de rijbaan in de richting Leidschendam terecht en raakte ze twee andere autos.

Twee autos botsen
Wassenaar Twee automobilisten botsten dinsdag 5 augustus om 10.30 uur op elkaar. Eén auto kwam uit de richting van Den Haag en reed in de richting van Leiden. De andere auto kwam uit de richting van Leiden en ging richting Leidschendam. Op de kruising van de Zijdeweg en de Rijksstraatweg botsten ze op elkaar. Niemand raakte gewond

Jeugdige autoinbrekers gepakt
Rijswijk Agenten hielden woensdag 6 augustus twee jongens van 15 en 16 jaar uit Rijswijk aan op verdenking van autoinbraak. Naar aanleiding van een melding van de inbraak in een auto, gingen zij naar de Cromvlietkade. Daar zagen ze twee jongens in de richting van de Beetslaan wegrennen. De agenten zetten te voet de achtervolging in en konden de jongens aanhouden. Ze moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Man door het lint
Wateringen Een 25-jarige man uit Wateringen ging dinsdag 5 augustus rond 17.30 uur door nog onbekende redenen door het lint. Omwonenden aan het Oostblok belden de politie omdat ze het geluid hoorden van een ruit die vernield werd en de man met een mogelijk vuurwapen zagen. De man ging ervandoor. Agenten zagen hem even later op het Hoekblok op een vlonder bij het water staan. De man reageerde niet op aanroepen en stapte over der reling het water in. Aan de andere kant van het water werd hij echter door andere agenten opgewacht, die hem ondanks zijn verzet aan konden houden. De politie vond in de achtertuin een nepwapen. De man zit nog vast en wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Jongens vernielen ruit kas
Maasdijk Twee jongens (13 jaar uit Maassluis) moesten woensdag 6 augustus om 07.10 uur mee naar het politiebureau omdat ze een ruit kapot hadden gegooid bij een kas aan de Korte Kruisweg. Hun ouders werden op de hoogte gesteld.

Man aangehouden na verkeersruzie
Delft Een 40-jarige man uit Delft is op dinsdag 5 augustus om 16.50 uur aangehouden op de Zuidwal. De man had na een verkeersruzie zijn auto voor een andere weggebruiker gezet en was uitgestapt. Hij zou de andere bestuurder hierna in het gezicht hebben geslagen waardoor deze man een 39-jarige inwoner uit Den Hoorn zijn neus heeft gebroken. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

Twee jongens aangehouden
Zoetermeer Twee jongens in de leeftijd van 12 jaar en beiden afkomstig uit Zoetermeer zijn op dinsdag 5 augustus omstreeks 13.30 uur aangehouden op de Leopoldhove. De twee worden ervan verdacht een verkeersbord uit de grond te hebben getrokken. Een getuige had de jongens het feit zien plegen en gaf het verhaal door aan de politie.