Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Augustus

* | Latere start in Noordoost

Latere start in Noordoost

Eind augustus gaat het werk los.

Terwijl deze week wel in de omgeving van winkelcentrum Noorderpoort (Ratelwacht en Ringweg) is gestart met al aangekondigd werk aan de weg, laat de start van het werk aan de nieuwe laan tussen Nachtegaalstraat en Ringweg nog even op zich wachten. Ook deze klus zou begin augustus beginnen maar er was nog nader overleg nodig met de nutsbedrijven. Er moeten eerst nog kabels en leidingen worden omgelegd en daarna gaat aannemer Lolkema het riool aanpakken en het nieuwe wegprofiel aanleggen. Daar gaan stremmingen (over het algemeen telkens van kruising tot kruising) mee gepaard. De gemeente heeft alle aanwonenden inmiddels een brief gestuurd waarin het uitstel is toegelicht.

De verwachting is dat men nu eind augustus/begin september los kan. Er wordt gestart in het zuidelijke deel van het hele traject bij de Nachtegaalstraat en Leeuwerikstraat. Bij de Nachtegaalstraat wordt niet alleen de straat en het riool aangepakt. Ook het groene veld in het midden wordt compleet nieuw ingericht met een vijverpartij en looppaden.

De aannemer zal de aanwonenden zelf met een brief informeren als het werk in uw directe omgeving voor de deur staat. We kunnen ons voorstellen dat u in voorkomende gevallen met de aannemer wil overleggen over de bereikbaarheid van uw huis (bijvoorbeeld omdat u niet goed mobiel bent vanwege een handicap). Dat kunt u doen tegen de tijd dat de aannemer het werk in uw straat dus zelf per brief bij u aankondigt. De aannemer doet dat zo'n twee weken van tevoren. De contactgegevens staan in de brief die de aannemer u tegen die tijd zal sturen.
De aannemer houdt ook spreekuur tijdens de klus: vanaf de start (dus verwacht eind augustus/begin september) iedere dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur in wijkcentrum de Kouwe. De laan is volgens planning klaar in april 2009.

Het werk begint langs de Nachtegaalstraat en gaat dan verder de Leeuwerikstraat in. Start: eind augustus/begin september. Later dit najaar en in het voorjaar van 2009 zijn achtereenvolgens aan de beurt de weggedeelten langs de Vogelweide, omgeving Uilevlucht en Kaatsveld tot en met de Ringweg.