Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 augustus 2008

Openluchttentoonstelling De Key en W139 op de Wallen

Tijdens de werkzaamheden aan het Blaauwlakenblok, aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam, is er op de looproute naar de wallen nog genoeg te bekijken. Tijdens de restauratie en renovatie door Woonstichting De Key heeft een aantal panden kunst voor de ramen.


De Key draagt actief bij aan het culturele uiterlijk van Amsterdam. Behalve in het behoud en herstel van cultureel erfgoed investeert de Key ook in kunst. Kunst als baken in de buurt, om de voorbijganger even op een andere gedachte te brengen of om er de aandacht op te vestigen. Uit ervaring blijkt dat kunst - en het aanlichten ervan - tijdens leegstand het vandalisme rondom een bouwplaats aanzienlijk vermindert.

W139 is als tentoonstelling- en productieruimte voor hedendaagse kunst onderdeel van het Blaauwlakenblok. Sinds 1979 biedt W139 (Warmoestraat 139) hier ruimte voor creativiteit en experiment aan een steeds wisselende groep kunstenaars. De openlucht tentoonstelling geeft een beeld van de kunst die deze broedplaats de afgelopen jaren heeft voortgebracht.

De openlucht tentoonstelling is de komende jaren te zien op een aantal panden aan de Oudezijds Voorburgwal nummer 96 tot 196.

Op www.kunstbijdekey.nl ziet u meer Kunst bij De Key.
---

Voor meer informatie en beeld kunt u contact opnemen met: Woonstichting De Key,
Afdeling Communicatie
Daan Jansen,
Tel. 020-6214551 / 06-46437823
E-mail: dja@dekey.nl


* NB. Buiten kantooruren zijn wij voor calamiteiten bereikbaar op: 06-21820433


---- --