NOVA

06-08-2008

Openingsceremonie
Vrijdag is de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking. De opening wordt bijgewoond door IOC-lid kroonprins Willem-Alexander en premier Balkenende. Dat terwijl minister Verhagen van Buitenlandse Zaken gisteren de Tweede Kamer meedeelde dat de mensenrechtensituatie in China niet is verbeterd, maar juist verslechterd. De ChristenUnie vindt dat premier Balkenende daarom alsnog moet wegblijven bij de ceremonie, maar de minister-president gaat gewoon.

In de studio een debat tussen Kamerleden Joël Voordewind (ChristenUnie) en Luuk Blom (PvdA). Voordewind wil dat premier Balkenende alsnog thuisblijft, Blom heeft geen problemen met zijn aanwezigheid bij de openingsceremonie.

Verkiezingsstrijd op internet
John McCain en Barack Obama liggen vlak bij elkaar in de peilingen en de verkiezingsspotjes op televisie worden harder. Op internet is de strijd nog heviger; er woedt een ware politieke guerrilla-oorlog met vele ongevraagde deelnemers. Zelfs Paris Hilton bemoeit zich ermee.

1968: Robert Kennedy
NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Vanavond: een jonge democratische presidentskandidaat beloofde verandering. Maar Robert Kennedy werd, voor hij gekozen kon worden, vermoord.

Presentatie: Twan Huys

(onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m za: 22.15-22.35
Herhaling na middernacht