Ingezonden persbericht


Nick de Bruijn tussen de toppers in Amerika

TRI-COUNTY, USA - Na goede voorbereidingen liet Nick de Bruijn zijn talent zien op Try-County. Terwijl het deelnemersveld groter was dan normaal, liet de 21-jarige Vlaardinger zelfs de concurrentie in de Late Model Stockcar achter zich in de tweede training. Hoewel de Nederlander de races achteraan moest starten omdat de auto in de kwalificatie te licht bleek, kwamen zijn inhaaltalenten duidelijk naar boven door zich uiteindelijk te mengen in de strijd voor een toptienpositie.

Al op de testdag was De Bruijn op snelheid. "We konden direct goede rondetijden draaien", zei Nick. "We waren ook sneller dan de andere auto's op de baan die de voorgaande wedstrijden topdrie posities behaalden. Vooral in de lange run waren we heel sterk en we raakten ervan overtuigd dat we een goed weekend zouden beleven."

Dat leek ook zo te worden na zelfs de beste tijd in de tweede training, terwijl het deelnemersveld een stuk groter was dan normaal. "Zoveel auto's hadden we nog niet eerder meegemaakt. De top was komen opdagen om punten voor het nationale kampioenschap te scoren", liet De Bruijn weten, waarna de kwalificatie begon. Met slechts achttien honderdste van een seconde verschil kwalificeerde De Bruijn zich keurig in de toptien. Alleen bleek de auto niet aan alle eisen te voldoen. "We werden gediskwalificeerd omdat we een stuk lood hadden verloren, waardoor we een paar pond te licht waren. De chassisbouwer was vergeten de beveiligingsbout te monteren. Deze had echter wel het deksel gemonteerd, dus wij hadden niet kunnen zien dat deze bouten er niet in zaten", legde De Bruijn uit, die beide races achteraan moest starten.

Met een raketstart vloog De Bruijn naar voren. Vijf ronden voor het einde reed de rijder van Robert Pressley de toptien binnen, terwijl hij van een plek buiten de toptwintig was gestart. "Al met al een goede wedstrijd met heel veel inhaalacties en waarin de rondetijden uitmuntend waren", concludeerde de snelle rijder die ook race twee vanaf de laatste startplek moest vertrekken. Bij de start moest De Bruijn uitwijken voor een crash en schampte daarbij de muur. Tijdens de neutralisatie werd er in de pits een velg vervangen. Bij de herstart kreeg De Bruijn last van een achterligger. "Iemand achter ons had overdreven veel haast en remde niet in de eerste bocht. Daardoor liepen we nog meer schade op en eindigden we uiteindelijk als vijftiende." Daardoor kon aan de race van de volgende dag niet deelgenomen worden. "Toch was het een positieve racedag omdat we veel vorderingen hebben gemaakt en we hebben nu één van de snelste auto´s op het circuit."

Word supporter van Nick de Bruijn. Be part of 'the America ride'. Nick de Bruijn biedt via het inmiddels beproefde zwart-wit blokken concept sponsoren de ruimte op zijn bolide. "Aangezien de auto helemaal sponsorloos is, bieden wij 'supporters' vakken op de auto aan om zo publiciteit te genereren voor hun bedrijf. Voor een klein bedrag kunnen wij goede publiciteit creëren. Het is dus een ideale kans voor de diverse bedrijven. Wij vragen per vak ¤750,-, de vakken zullen zichtbaar zijn op de motorkap of waar gewenst. Het formaat van de vakken is 40cm bij 12cm. Zijn er andere formaten gewenst dan kan daar altijd naartoe worden gewerkt." Be part of it!

Neem voor meer informatie contact op met:
Peter de Bruijn: +31 (0) 10 4359688
E-mail: pdbkart@wxs.nl