Nieuwe jeugdroman van componist Margriet Verbeek


MAASLAND, 20080806 -- Na 23 boeken met eigen composities uitgegeven te hebben, is Margriet Verbeek een nieuwe weg ingeslagen en heeft zich gewaagd aan een vrij omvangrijke jeugdroman: 'De verlorenen'.

Een groot deel van 'De verlorenen' speelt zich af in een parallelwereld die Elmontestratia heet, en die te bereiken is via de grote plataan in het stadspark van Vlaardingen.
Als de kleine Gijs in Elmontestratia verloren raakt, zwerft Larix heel die wonderlijke, maar ook raadselachtige wereld door om hem te vinden, en hem veilig naar zijn moeder terug te brengen.
Zowel Gijs als Larix krijgt te maken met maskerlingen en verlorenen.
Ze ontdekken dat zijzelf eenlingen zijn, geen groepsmensen, maar dat het toch heel goed mogelijk is als eenling tussen de groepsmensen zichzelf te blijven.

'De verlorenen' is een raadselverhaal, pas na lange tijd vallen de puzzelstukjes voor de lezer op z'n plaats. Niet alleen de raadsels van het verhaal zelf: Wie is Faye? Wie is Barrels? Waar is de Kloof van Gruw?, maar ook de vragen van het onderliggende verhaal: Waar is de ziel van hen die in coma liggen? Waarheen dwaalt de geest af van hen die depressief zijn? Waarheen vluchten de overspannenen en de bedroefden in hun dromen?

'De verlorenen' is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
(Paperback, 404 pagina's - ISBN 978-90-8834-469-5)