AutiTalent stelt Wajongers in een positief daglicht


ARNHEM, 20080806 -- AutiTalent is een organisatie die mensen met autisme inzet bij projecten rondom het digitaliseren van dossiers. Hierdoor biedt AutiTalent hen een begeleide én betaalde baan. Tevens helpt zij organisaties concrete invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 31 juli 2008 vierde AutiTalent haar 1-jarig bestaan.

`AutiTalenten'
AutiTalent heeft tot doel om mensen met autisme aan een volwaardige, betaalde baan te helpen, aldus Paul Vermeer. AutiTalent zet mensen met autisme in bij digitaliseringprojecten. Kenmerkend voor mensen met autisme is hun oog voor detail. Ze werken graag volgens vaste procedures en zijn gemotiveerd en deskundig in hun werk. Paul Vermeer spreekt dan ook niet van werknemers maar van `AutiTalenten', omdat we ons focussen op de talenten van onze mensen. Mensen met autisme hebben over het algemeen een iets langere inwerkperiode nodig, maar daarna presteren zij op gelijkwaardig niveau met andere werknemers. Onze opdrachtgevers geven aan erg tevreden te zijn met het werk dat `AutiTalenten' leveren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Veel organisaties zoeken nog naar een manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doordat organisaties mensen met autisme digitaliseringwerkzaamheden laten uitvoeren, krijgen zij de kans om volwaardig deel uit te maken van de maatschappij. Het gevoel van voldoening is er zowel voor de organisatie als voor de werknemer. Door met AutiTalent in zee te gaan, geeft de organisatie concreet invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Opleiden en begeleiden
AutiTalent leidt mensen met autisme op in het digitaliseren van dossiers. Tijdens het werken is een goede begeleiding van belang. Een jobcoach ondersteunt de medewerkers rondom het aspect autisme. Daarnaast worden ze ingewerkt door een vaste begeleider van de organisatie waar ze werkzaam zijn. Duidelijke, schriftelijke werkinstructies en een prikkelarme werkplek zijn belangrijke aspecten. Hierdoor vallen de beperkingen van mensen met autisme grotendeels weg en leveren zij een professioneel resultaat. Hun talenten worden goed benut bij digitaliseringswerk.

Wajongers aan het werk
Mensen met autisme hebben over het algemeen een Wajong-status.
De Wajong staat de laatste tijd erg in de belangstelling omdat veel meer mensen instromen dan uitstromen. Daardoor stijgen de kosten aanzienlijk. De Tweede Kamer heeft minister Donner onlangs gevraagd met maatregelen te komen om Wajongers aan het werk te helpen. Veel Wajongers hebben een levenslange uitkering, terwijl een groot deel van hen kan én wil werken. AutiTalent toont aan dat voor mensen met autisme een goed werkbare oplossing is gecreëerd. Doordat deze mensen een volwaardige baan hebben, zijn zij niet meer afhankelijk van een uitkering. Door de goede ervaringen met Wajongers, stelt AutiTalent deze mensen in een positief daglicht.

Meer informatie?
Op www.autitalent.nl is meer informatie te vinden over AutiTalent. Ook kunnen mensen met autisme of geïnteresseerde opdrachtgevers zich op deze site aanmelden.





Ingezonden persbericht