Gemeente Sneek


zwerfafvalkoningin op hardzeildag in sneek

Waterrace en Zwerfafvalkoningin op Hardzeildag in Sneek

In de Sneekweek ligt dit jaar het accent op bewustwording van leven met water en omgaan met afval.

Op woensdag 6 augustus - Hardzeildag - wordt een uitdagende Waterrace gehouden, georganiseerd door het campagneteam van Nederland leeft met Water. Op dezelfde dag loopt een actieteam van Nederland Schoon door de binnenstad van Sneek onder het motto " Doe een ander je afval niet kado."

Sneek leeft met water (driehoek200kopie.jpg)
De Waterrace is een combinatie van entertainment en een quiz. De race vindt plaats vanaf een groot groen vlot in de vorm van Nederland. Teams strijden tegen elkaar door met radiografisch bestuurbare bootjes zo snel mogelijk een aantal hindernissen te nemen. Aan de wal moet een aantal watergerelateerde quizvragen beantwoord worden. Het publiek kan het verloop van de race en de quiz volgen op een groot scherm. De hoofdprijs voor de dagwinnaar is een Wildwaterdag!

Deelnemers kunnen vooraf een startbewijs verdienen tijdens een onlinetraining op www.nederlandleeftmetwater.nl of tijdens de Waterrace in Sneek zelf.

De waterrace is op 6 augustus te vinden aan de Prins Hendrikkade ter hoogte van de parkeerplaats achter de Oosterdijk.

Met de campagne Nederland leeft met Water wil het ministerie van Verkeer en Waterstaat Nederlanders meer betrekken bij het droog, veilig en leefbaar houden van ons land.

Doe een ander je afval niet kado
Zomers gaan Nederlanders en andere toeristen massaal onderweg naar hun vakantiebestemming, dierentuinen, evenementen, strand of attractie. Veel mensen gooien hun afval niet in de afvalbak, maar op straat. Nederland Schoon wil daarom deze zomer in een campagne mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor een schone omgeving. Op hardzeildag loopt de Zwerfafvalkoningin met haar gevolg door de Sneker binnenstad om de bezoekers van de jaarmarkt er op ludieke wijze aan te herinneren dat zwerfafval in de vuilnisbak thuishoort.

Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl

Zowel de Waterrace als de zwerfafvalkoningin bezoeken deze zomer onder meer ook nog de Tall Ships Races in Den Helder en de Wereldhavendagen in Rotterdam.