Gemeente Veenendaal


Verbindingslussen knooppunt Maanderbroek en toe- en afrit Ede/Wageningen s nachts afgesloten

Rijkswaterstaat verschuift het verkeerssysteem tussen knooppunt Maanderbroek en Ede van binnen naar buiten. Dat betekent dat in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus en in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 augustus op de A12 tussen Ede en knooppunt Maanderbroek in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar is. Daarnaast zijn deze nachten (tussen 22.00 uur en 05.00 uur) diverse toe- en afritten afgesloten alsook verbindingslussen in het knooppunt Maanderbroek tussen de A12 en de A30.

Afsluiting en omleiding

Nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus tussen 22.00 uur en 05.00 uur:

De afrit Ede/Wageningen (24) is afgesloten voor verkeer komende vanuit Arnhem. Het verkeer kan via afrit Veenendaal (23) keren, terugrijden en bij afrit Ede/Wageningen (24) de A12 af.

De toerit Ede/Wageningen (24) richting Utrecht is afgesloten. Het verkeer wordt door Ede geleid richting de A30 en van daaruit naar de A12.

De verbindingslus in knooppunt Maanderbroek tussen de A12 en de A30 richting Barneveld is afgesloten voor verkeer vanuit Arnhem. Het verkeer rijdt door naar aansluiting Veenendaal (23), keert daar, rijdt terug naar knooppunt Maanderbroek en kiest de A30 richting Barneveld.

Nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 augustus tussen 22.00 uur en 05.00 uur:

De afrit Ede/Wageningen (24) is afgesloten voor verkeer komende vanuit Utrecht. Het verkeer kiest bij knooppunt Maanderbroek de A30 richting Barneveld en vervolgens via afrit 1 of 2 richting Ede of Wageningen.

De toerit Ede/Wageningen (24) richting Arnhem is afgesloten. Het verkeer neemt in diezelfde aansluiting de toerit richting Utrecht, keert bij afrit Veenendaal (23) en vervolgt de A12 richting Arnhem.

De verbindingslus in knooppunt Maanderbroek tussen de A30 en A12 richting Arnhem is afgesloten. Het verkeer kiest de verbindingslus van de A30 naar de A12 richting Utrecht, neemt bij Veenendaal (23) de afrit, keert en vervolgt zijn weg richting Arnhem over de A12.

Mogelijke geluidshinder

Tijdens bovengenoemde werkzaamheden wordt de barrier verplaatst. Daarnaast wordt tijdelijke markering aangebracht en bebording ge- en verplaatst. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken.

Ruimte

Op dit moment staat tussen knooppunt Maanderbroek en Ede een verkeerssysteem op de weg dat het verkeer in beide richtingen geleid langs de as van de weg. Hierdoor ontstaat aan de beide buitenzijden van de A12 ruimte om te werken. De afgelopen periode heeft de aannemer hier asfalt aangebracht.

Binnenzijde

Om het werk aan de binnenzijde van de weg mogelijk te maken, wordt nu het verkeerssysteem zo ingericht dat het verkeer over de buitenzijde van de weg rijdt. Hierdoor kan aan de binnenzijde van de weg gewerkt worden.

De weefvakken tussen knooppunt Maanderbroek en de aansluiting Ede/Wageningen (24) blijven in beide richtingen nog tot begin september aan het verkeer ontrokken.

Snelheidsbeperking

Het verkeer op de A12 wordt vanaf vrijdag 8 augustus tussen knooppunt Maanderbroek en Ede in beide richtingen over de buitenkant van de weg geleid. Hiertoe zijn de rijstroken verschoven en versmald. Bovendien geldt een snelheidsbeperking van 90 km per uur. Tussen knooppunt Maanderbroek en Veenendaal zijn de rijstroken in beide richtingen eveneens versmald, verschoven naar de buitenkant van de weg en ook hier geldt een snelheidsbeperking.

Planning

Rijkswaterstaat werkt sinds vorig jaar september aan de verbreding van de A12 tussen Ede en Veenendaal in beide richtingen met spitstroken. De afronding van het werk is medio 2009 gepland. Zie ook: www.rijkswaterstaat.nl/a12.