Gemeente Breda

Camerabeveiliging bedrijventerrein bij Goeseelsstraat

De Goesseelsstraat krijgt, als toegangsweg tot het bedrijventerrein tussen Kapittelweg en Teteringenstraat, beveiliging met cameratoezicht op de openbare weg.

Burgemeester P. van der Velden heeft dit besloten op grond van zijn bevoegdheid in de Algemeen Plaatselijke verordening (APV). Het cameratoezicht vindt plaats bij de ingang van de Goeseelsstraat en start naar verwachting op 6 augustus 2008.

De Goeseelsstraat is, na Hazeldonk, het tweede bedrijventerrein in Breda waar met cameras toezicht wordt gehouden op de openbare weg. Dit toezicht vindt plaats onder regie van de politie. De cameras zijn in werking van maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur s avonds tot
09.00 uur s ochtends en in weekenden en feestdagen 24 uur per dag. De beelden worden opgenomen en daarnaast elke dag van 22.00 tot 06.00 uur.live bekeken.

Het cameratoezicht maakt deel uit van een breder veiligheidsplan dat Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Breda, Gemeente Breda, politie en bedrijvenvereniging hebben opgesteld. Andere maatregelen uit dit plan zijn de collectieve surveillance door een particuliere beveiliger, de afsluiting van een aantal andere toegangen en een betere inrichting, beheer en verlichting van het bedrijventerrein.
Het beveiligingsplan is opgesteld, omdat de tot nu toe genomen maatregelen niet hebben geleid tot een daling van de onveiligheid op het bedrijventerrein. In 2007 is de onveiligheid hier juist toegenomen.

Breda, 5 augustus 2008