RTL Group

Special rond in Ghana gedumt giftig Nederlands afval bij RTL Z

In de Special: Gif In Ghana, van de hand van RTL Nieuws-verslaggever Rik Konijnenbelt, schept RTL Z op woensdag 6 augustus een beeld van het illegaal storten van elektronisch afval in Ghana.

Nederland dumpt op grote schaal elektronica-afval in het West-Afrikaanse Ghana, aldus Greenpeace in een recent rapport. Dit afval is schadelijk voor mens en milieu. RTL Nieuws-verslaggever Rik Konijnenbelt reisde af naar Ghana en sprak daar onder meer met afvalhandelaren, arbeiders, onderzoekers, artsen en het ministerie van milieu.

Uitzending: RTL Z bij RTL 7, op woensdag 6 augustus, om 15.20 uur, op donderdag 7 augustus, om 9.20 en 16.20 uur en op vrijdag 8 augustus om 12.20 uur.

Website: RTL Z

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.