Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Fietstrommelproject weer van start

Deelgemeente Kralingen-Crooswijk neemt weer deel aan het fietstrommelproject. Eind 2006 werd besloten tijdelijk terug te treden uit dit stedelijke project, mede omdat de wachttijden te lang waren. Onlangs heeft wethouder Baljeu verbetering beloofd in de snelheid van het afhandelen van abonnementaanvragen. Voor het bestuur van de deelgemeente is dit reden om Kralingen-Crooswijk weer deel te laten nemen.

Een fietstrommel is een overdekte stalling voor vijf fietsen en is bedoeld voor huishoudens die niet beschikken over een berging, fietsenstalling of andere stallingsmogelijkheid bij de woning. Een fietstrommel biedt dan alsnog de mogelijkheid om een fiets dichtbij het woonhuis veilig te stallen.

Dagelijks bestuurder Lucas de Boer geeft aan dat het bergen van fietsen vooral bij oudere woningen een probleem kan zijn. De fietstrommel biedt daarbij een oplossing. Vanwege het beschikbare budget en de huidige wachtlijsten is het de verwachting dat nieuwe aanvragen in 2010 worden behandeld. Lucas de Boer: De deelgemeente neemt weer deel aan dit project, maar we zijn van mening dat de wachttijden nog te lang zijn.

Aanvraag abonnement fietstrommel

Heeft u geen inpandige of bij uw huis behorende stalling en wilt u gebruik maken van een fietstrommel, dan kunt u schriftelijk een abonnement aanvragen bij Publiekszaken Rotterdam. De kosten van het abonnement bedragen 11,86 euro per kwartaal of 47,44 euro per jaar. Het formulier Aanvraag abonnement fietstrommel kunt u downloaden op www.rotterdam.nl/parkeren, ophalen bij de verschillende Stadswinkels of opvragen via het gratis telefoonnummer 0800-1545. Dit telefoonnummer kunt u tevens gebruiken voor uw vragen over de fietstrommels.

Het is mogelijk dat er geen plaats beschikbaar is in de fietstrommel bij u in de buurt. Als er geen fietstrommel bij u in de buurt is, dan verzamelt Publiekzaken vier of vijf aanvragen uit uw omgeving. De deelgemeente neemt daarna een besluit over de eventuele plaatsing van een nieuwe trommel. Hierbij wordt onder andere gekeken of er op de betreffende locatie voldoende ruimte is. Bij een positief besluit plaatst de gemeente Rotterdam de trommel.

Fietsbogen als alternatief

Als alternatief voor de fietstrommel noemt Lucas de Boer de fietsboog: Fietsbogen kunnen binnen een aanzienlijk kortere tijd worden gerealiseerd dan fietstrommels. Ook vragen fietsbogen minder ruimte op de stoep dan fietstrommels. Een fietsboog kunt u aanvragen bij de Servicebalie van de deelgemeente via telefoonnummer (010) 206 08 08.