Politie Rotterdam Rijnmond


Uitgave woensdag 6 augustus

* BRAND ZONDER GEVOLGEN
ROTTERDAM WAALHAVEN - Bij een recyclingbedrijf aan de Waalhavenweg is in de nacht van dinsdag op woensdag een brand uitgebroken. Rond één uur ontstond door nog onbekende oorzaak een brand in de loods van het gebouw. Door snel optreden van de hulpdiensten werd een uitslaande brand voorkomen en rond half drie werd het sein brandmeester gegeven. Er wordt verder onderzoek gedaan naar het ontstaan van de brand.


* BEKEURD NA RIJDEN MET INGETROKKEN RIJBEWIJS

ROTTERDAM OUDE NOORDEN - Politieagenten van het district Noord hielden dinsdagmiddag rond half vier een man aan. De 28-jarige Rotterdammer bleek tijdens een controle op de Bergweg een rijbewijs te hebben dat hij in had moeten leveren. Daarnaast had hij nog een openstaande boete van 105 euro staan. De man mocht deze boete betalen en kreeg een bekeuring van 243,75 voor het rijden met dit rijbewijs.


* JONGEN GEWOND NA STEEKINCIDENT; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM TARWEWIJK - Politieagenten hielden dinsdagmiddag een jonge Rotterdammer aan die verdacht wordt van het steken van plaatsgenoot op de Bas Jungeriusstraat. Rond half zes werd gemeld dat een 15-jarige Rotterdammer met een mes was verwond in zijn zij. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar de wond behandeld is. Na kort onderzoek kon de dader, een 16-jarige jongen, aangehouden worden. Het tweetal bleek eerder die dag ruzie gehad te hebben. De recherche doet verder onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM SCHIEBROEK - Politieagenten hebben dinsdagavond drie personen aangehouden. Tijdens een controle op de Landscheiding bleken de inwoners van Rotterdam (29), Waddinxveen (49) en Emmen (25) cocaïne in hun auto te vervoeren. Hierop zijn zij rond kwart voor negen overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De aangetroffen cocaïne is in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek naar het voertuig van het drietal.


* POLITIE HOUDT DEALER EN KOPER VAN DRUGS AAN

BOSPOLDER / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagochtend rond kwart over negen een 34-jarige man aangehouden voor het dealen in drugs. Tevens werd een 54-jarige man aangehouden voor het kopen van verdovende middelen. Surveillerende politiemensen zagen de 34-jarige verdachte uit Rotterdam op de Hudsonstraat drugs verkopen aan de 54-jarige Rotterdammer. Hierop hielden agenten de koper aan en brachten hem over naar het politiebureau. Na de drugstransactie reed de dealer in een auto weg. Onmiddellijk zette politiepersoneel de achtervolging in en hielden de verdachte aan op de Spanjaardstraat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek hij in het bezit te zijn van verschillende zakjes met verdovende middelen en een geldbedrag. Deze werden in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* INBREKER AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagmiddag een inbreker aan. Rond één uur werd een inbraak op de Bermweg gemeld. Een alerte getuige gaf hierbij het signalement van de inbreker. Gealarmeerde agenten stelden direct onderzoek in de buurt in. Kort hierna zagen zij een man lopen die voldeed aan het gegeven signalement. Op het moment dat de verdachte de agenten zag probeerde hij te vluchten. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De 33-jarige Capellenaar is ingesloten. De goederen die hij bij zich droeg en in zijn auto had, bleken afkomstig te zijn van de inbraak. Deze zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt of de man in verband gebracht kan worden met andere inbraken.


* POLITIE HOUDT VIER STRAATROVERS AAN: DRIE ZAKEN OPGELOST

CENTRUM - Na onderzoek en snel optreden heeft de politie van district Rotterdam - Centrum dinsdag vier straatrovers aangehouden. Drie verdachten werden aangehouden na een poging straatroof op de Coolsingel, op dinsdagochtend rond half vier. De verdachten, twee Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud een 19-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, probeerden een 48-jarige Rotterdamse te beroven van haar tas. Zij kwam hierbij ten val, maar hield de tas stevig vast. De jongens namen vervolgens zonder buit de benen.
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving voorzien van signalementen. Met behulp van onder andere Cameratoezicht konden de verdachten kort daarna op de Middellandstraat worden aangehouden. De jongens werden overgebracht naar een politiebureau, waar zij zijn ingesloten voor onderzoek. Bij de insluiting bleken de verdachten in het bezit te zijn van spullen, die eerder op de avond buit waren gemaakt bij een straatroof op de Provenierssingel. Rond elf uur werd daar een 20-jarige Rotterdammer met geweld beroofd van zijn van zijn tas. De vierde straatrover meldde zich dinsdagochtend rond half elf zelf op het politiebureau. Politieagenten vatte hem gelijk in de kraag. De 26-jarige man stond namelijk gesignaleerd voor een straatroof die op 24 maart op het Stationsplein was gepleegd, maar kon niet eerder worden aangehouden omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.


* AANHOUDING NA MISHANDELEN STIEFVADER
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten hielden dinsdagmiddag een man aan. De 27-jarige inwoner van Hellevoetsluis wordt verdacht van het mishandelen van zijn 59-jarige stiefvader. Rond vijf uur meldde het slachtoffer dat hij was geslagen met een ijzeren pijp. Agenten waren snel aanwezig en hielden de verdachte aan in een woning aan de Zicht. Hij droeg een mes bij zich. Verder bedreigde hij zijn stiefvader verbaal. Hierop hebben agenten hem overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* DRONKEN OVERLASTGEVER AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Een 44-jarige inwoner van Vlaardingen is dinsdagochtend aangehouden. Nadat diverse buurtbewoners aangegeven hadden last te hebben van harde geluiden gingen de agenten rond zeven uur naar de woning aan de Bonnweg. Hier stond de verdachte op de galerij van zijn woning te zingen. Verder gooide hij blikjes bier naar beneden. Aangezien de duidelijk onder invloed zijnde Vlaardinger niet van plan was zijn volume te matigen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELEN VROUW EN KINDEREN

SPANGEN / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks kwart over één op de Schiedamseweg een 50-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor mishandeling van zijn vrouw en kinderen. Naar aanleiding van een ruzie sloeg de verdachte rond twaalf uur 's middags in een kelderbox aan het Piet Paaltjensplein zijn 13-jarige dochter, 14-jarige zoon en 38-jarige vrouw met een riem. Hierop deed de vrouw aangifte op het politiebureau. Politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de Rotterdammer aan bij een tramhalte nabij metrostation Delfshaven. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.


* GETUIGENOPROEP ROOFOVERVAL
SCHIEDAM - De politie zoekt getuigen van een overval op shoarmazaak 'Haifa' aan de Schiedamseweg. Dinsdagavond kwamen twee mannen rond half twaalf deze zaak binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen gaf de aanwezige medewerker een onbekend geldbedrag af. Vervolgens zijn de daders de winkel uitgerend richting de Videocorner. Ter hoogte van de Videocorner loste één van hen een schot in de lucht.
Signalement van de daders:
Het gaat om twee mannen met een donkere huidskleur. Eén van hen droeg een blauwe trui met capuchon de ander een zwarte trui met capuchon. Bent u getuige geweest van deze overval, of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via meld misdaad anoniem 0800-7000.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN NA INRIJDEN OP AGENT

NIEUWE WESTEN / ROTTERDAM-WEST - De politie heeft dinsdagmiddag rond vier uur op de Passerelstraat een 19-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Surveillerende politiemedewerkers zagen een bestuurder van een snorfiets op het trottoir rijden. Hierop spraken zij hem aan waarna hij de snorfiets op de standaard zette. Toen de politie de snorfiets wilde controleren sprong de 19-jarige verdachte op het vervoermiddel en ging ervan door. Uit onderzoek bleek dat hij de snorfiets wilde verkopen. Na een achtervolging zag één van de agenten de Rotterdammer rijden op de hoek tussen de Passerelstraat en Duyststraat. Toen hij een stopteken gaf de verdachte gas bij en reed in op de politieman. Die sprong vervolgens opzij en liet daarbij zijn politiefiets vallen. Hierop volgde een aanrijding tussen de snorfiets en dienstfiets. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding bedreigde hij de agenten. Uit onderzoek bleek dat hij voor de vierde keer binnen twee jaar zonder rijbewijs reed. Tevens bleek dat de snorfiets gestolen was. De politie stelt een nader onderzoek in.


* NEPAGENTEN ONTMASKERD
CENTRUM - Op de Karel Doornmanstraat zijn dinsdagavond twee nepagenten in de kraag gevat. De twee mannen, van 27 en 37 jaar uit Roemenie, spraken toeristen aan en vroegen hen om een identiteitsbewijs. Medewerkers van Cameratoezicht zagen dit gebeuren en vertrouwden de activiteiten niet. Men dirigeerde direct politiemensen richting Karel Doormanstraat. Ondertussen volgden de mensen van Cameratoezicht de oplichters nauwlettend via de beeldschermen tot de agenten waren gearriveerd. Zij hielden de oplichters aan, die op het politiebureau werden ingesloten voor nader onderzoek. De toeristen verklaarden dat de mannen zich uitgaven voor politieagenten en hen zodoende om allerlei informatie vroegen. Vermoedelijk had het tweetal het voorzien op geld. Door snel ingrijpen van de politie is verder onheil voorkomen.