Time : 13:50:15
Date : 07 August 2008
Sender Name: Pioneer

Betere navigatiesystemen hoeven niet in combinatie met wegenkaart

Melsele, 7 augustus 2008

Vandaag verscheen in verschillende dagbladen op de voorpagina het verhaal van een Belgisch gezin dat door de GPS op trappen beland was, en een 72-jarige man die in Duitsland een ongeluk veroorzaakt heeft. Hierin wordt door o.a. het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en VAB aangeraden om een GPS te combineren met een kaart.

De betere navigatiesystemen echter, met een groter scherm, bieden een overzichtskaart en bovendien een functie die de hele route op het scherm kan tonen.
Hierdoor is een extra papieren kaart overbodig. (In de praktijk blijken de meeste papieren kaarten in de auto trouwens fel verouderd).
Bovendien worden deze systemen eerder door een gespecialiseerde en opgeleide handelaar verkocht en geïnstalleerd, in plaats van in een cash en carry kanaal.
De Pioneer systemen worden voor de introductie uitgebreid getest door lokale mensen in alle Europese landen om optimaal om te gaan met lokale omstandigheden.

Het spreekt voor zich dat deze meer ontwikkelde en uitgeteste systemen, zoals een Pioneer Navgate 500 een lichte meerprijs hebben maar dat vertaalt zich met name in een veel betrouwbaarder en veiligere werking.

Tenslotte verwittigen zowat alle navigatiesystemen de gebruiker dat een GPS een hulpmiddel is, en dat de plaatselijke verkeerssituatie voorrang heeft op de GPS instructies. De verkeerssituatie kan namelijk veranderd zijn na het publiceren van
de digitale kaart.