Ingezonden persbericht


body{font-family:'Tahoma';font-size:10pt;font-color:'#000000';} LI{display:list-item;margin:0.00in;}
p{display:block;margin:0.00in;}

PersberichtArnhem, 5 augustus 2008

Veldbus electronica voor meettoepassingen in de productie-omgeving

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft een serie compacte PME-modules met meetelectronica op de markt gebracht. De modules voorzien in zeer stabiele meetkanalen, die gebruikt kunnen worden voor het meten van mechanische grootheden zoals kracht, druk, koppel, toerental en analoge spanning- en stroomsignalen met een hoge resolutie. Met behulp van de modules kan de efficiency van productiemachines en productielijnen aanmerkelijkverbeterd worden.

De PME-modules zijn bedoeld voor het uitvoeren van metingen, procesbewaking en documentatie van gegevens. Geïntegreerde digitale signaalverwerking en -conditionering wordt gebruikt voor signaalanalyse, terwijl grenswaarden, analoge uitgangen of digitale interfaces gebruikt kunnen worden om signalen aan het besturingsysteem door te geven, waardoor de efficiency van de productieprocessen verder verbeterd wordt.

Een hoge mate van integratie is gegarandeerd door de aanwezigheid van verschillende veldbus interfaces zoals CANopen, Profibus-DP en DPV1 protocollen voor a-cyclische data-uitwisseling en Interbus en Ethernet TCP/IP.

De PME-modules worden geleverd in een robuuste aluminiumbehuizing en zijn dus bestand tegen extreme omstandigheden in fabrieken. Ze worden gemonteerd met de achterzijde op normale DIN-rails. Dankzij een versterkt sluitmechanisme kunnen ze ook stevig gemonteerd worden in machines, die bijvoorbeeld erg trillen. De FASTpress software van HBM kan gebruikt worden voor een snelle start-up en configuratie en dient tevens voor het documenteren van de gegevens.

Voor meer informatie: http://www.hbm.com/production-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Ingezonden persbericht