Ingezonden persbericht


Drie specials CNN in aanloop naar de Amerikaanse Nationale Conventies

CNN Presents: Obama Revealed (23 augustus)

The Conventions: Unconventional (23 augustus)

CNN Presents: McCain Revealed (30 augustus)

CNN Presents: Obama Revealed

In aanloop naar de Nationale Conventie in Denver, waar Barack Obama officieel zal worden uitgeroepen tot de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in november dit jaar, neemt CNN het leven onder de loep van de man die wellicht de 44ste President van de Verenigde Staten wordt. CNN's Witte Huis correspondent Suzanne Malveaux spreekt met Senator Obama en zijn vrouw Michelle Obama over de beweegredenen van Obama om de eerste Afro-Amerikaan in het Witte Huis te worden.

Malveaux volgt de transformatie van "Barry" naar "Barack" en beschrijft zijn leven als kind van twee ouders met een verschillende huidskleur, grootgebracht door zijn grootouders op Hawaï; zijn historische benoeming als Afro-Amerikaanse president van de Harvard Law Review; zijn verkiezing tot Senator van Illinois; en nu zijn rol als Democratische Presidentskandidaat. Malveaux spreekt met de senators vertrouwelingen en adviseurs en met de kandidaat zelf, die zijn campagne opzette als een beweging en daarmee hoopt de traditionele verdeeldheid in de Amerikaanse politiek te ontstijgen en een nieuwe stijl van Amerikaans leiderschap te ontwikkelen.

De special CNN Presents: Obama Revealed duurt 1½ uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 23 augustus om 16.00 uur en 21.00 uur

Zondag 24 augustus om 8.00 uur

The Conventions: Unconventional

Aan de vooravond van de twee nationale conventies neemt CNN een kijkje achter de schermen bij de politieke conventies. Wat zijn de meest interessante momenten? Hoe worden deze conventies opgezet - van het programmeren van sprekers, tot het organiseren van de komst van duizenden gedelegeerden en het vinden van vrijwilligers om alle ballonnen op te blazen. Ook blikt CNN terug op de meest memorabele momenten van eerdere conventies. En probereert de vraag te beantwoorden die de kijkers het meeste bezighoudt: Wat doen ze eigenlijk op deze conventies?

De special The Conventions: Unconventional duurt 30 minuten en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 23 augustus om 13.30 uur en 19.30 uur

Zondag 24 augustus om 15.30 uur en 20.30 uur

CNN Presents: McCain Revealed

Hij overleeft een vliegtuigongeluk, een catastrofale brand op een vliegdekschip, en wordt 5 jaar vastgehouden als krijgsgevangene in Vietnam; John McCain's biografie lijkt een aaneenschakeling van bijna-dood ervaringen. Politiek gezien is hij de comeback kid; hij overleefde het Keating 5 schandaal dat zijn reputatie bijna vernietigde en een intens negatieve presidentiële voorverkiezings campagne in 2000. In 2008 kwam McCain terug van zijn "dead-man-walking" positie om presidentskandidaat te worden voor de Republikeinse partij. Een eigengereide non-conformist, die af en toe zeer orthodox uit de hoek moest komen om verkozen te worden. Zijn leven is nu al geschikt om te verfilmen, en CNN chief national correspondent John King maakt in CNN Presents: McCain Revealed een uitgebreide poltieke analyse van de kandidaat die wellicht opnieuw geschiedenis gaat schrijven. Vanuit Arizona, Washington, D.C. en Vietnam, onthult King McCain's gecompliceerdheid en analyseert hij de politieke uitdagingen die voor hem liggen in de belangrijkste campagne van zijn buitengewone leven.

De special CNN Presents: McCain Revealed duurt 1½ uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 30 augustus om 16.00 uur en 21.00 uur

Zondag 31 augustus om 8.00 uur

Meer informatie over de Amerikaanse verkiezingen op de website:

www.cnn.com/americavotes

Noot voor de redactie (