Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 7 augustus 2008

Z-1551-2008 Aanhouding wegens brandstichtingen, Groede
Woensdagavond rond 23.55 uur is een 18-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met de twee branden die vrijdagnacht (1 op 2 augustus) en dinsdagnacht (5 op 6 augustus)op camping Groede, aan de Zeeweg, plaatsvonden.
In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er rond 03.00 uur brand uit in een toiletgebouw op de camping. Er raakten diverse auto's en tenten met roet bedekt en kampeerders van aangrenzende veldjes moesten worden geëvacueerd.
In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 04.00 uur, brandde op dezelfde camping een partytent volledig uit. Een man, die de brand probeerde te blussen, werd met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis.
De 18-jarige man uit Leiden heeft inmiddels bekend beide branden te hebben aangestoken. Hij is in verzekering gesteld.

W-1552-2008 Aanrijding in Middelburg
Donderdagavond rond 18.15 uur vond er op de Laan der Verenigde Naties in Middelburg een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 28-jarige automobilist uit Konz (D) reed over de Laan der Verenigde Naties komendeuit de richting van de Lelieendaalseweg. Toen hij linksaf sloeg naar het benzinestation verleende hij geen voorrang aan de hem op dezelfde weg tegemoet komende 22-jarige automobiliste uit de gemeente Veere.
De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.
Beide auto's raakten aan de voorzijde beschadigd.