Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 2 juli 2008

Kenmerk: kt-142

| | |Olympische Spelen geheel live te volgen op NOS televisie

Of het nu om zwemmen, turnen, atletiek of voetbal gaat. Deze, en de 24 andere Olympische Sporten, zijn tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 allemaal te volgen via de NOS. In ruim 240 uur televisie doet NOS Sport tussen 7 en 24 augustus live verslag van alle sportprestaties, met natuurlijk veel oog voor de Nederlandse sporters. De presentatie is afwisselend in handen van Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut en Jeroen Stomphorst. Vanuit de studio in Hilversum voorzien zij de kijkers 18 achtereenvolgende dagen op Nederland 1 van het Olympische sportnieuws.

NOS: Olympische Spelen: 7 - 24 augustus.
Onder de titel 'NOS: Olympische Spelen' doet NOS Sport dagelijks live verslag van de sportieve verrichtingen in de 28 Olympische Sporten. In veel daarvan treden Nederlandse sporters aan. Vanzelfsprekend zal daar in de berichtgeving veel aandacht voor zijn. Ook zijn er reportages over en interviews met Nederlandse sporters, coaches, e.d. te zien. Naast de live verslagen, waarvoor de NOS een grote ploeg aan commentatoren en verslaggevers in Peking heeft zitten, worden er dagelijks samenvattingen van allerlei sporten uitgezonden. De live verslaggeving begint al op 7 augustus met Olympisch voetbal, gevolgd op 8 augustus met de officiële opening. Vanaf 9 augustus zijn er dagelijks marathonuitzendingen die al tussen 01.00 en 0.4.00 's nachts beginnen vanwege een tijdsverschil van 6 uur met China. Tot aan het einde van de Nederlandse middag (tussen 17.00 en 18.00 uur) worden de sportieve verrichtingen van de meer dan 10.000 Olympische deelnemers op de voet gevolgd gevolgd.

De presentatie wordt wisselend gedaan door Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut of Jeroen Stomphorst. Bij hen schuiven geregeld sportgerelateerde gasten aan met wie wordt doorgepraat over (een onderdeel van) de sport die op dat moment bezig is.

Gedurende de dag worden er Olympische overzichten uitgezonden die de kijker op de hoogte houden van het actuele Olympische nieuws. Deze overzichten worden over de dag verspreid. Het eerste is om 07.30 uur in de ochtend met een Olympisch overzicht van de nacht.

Tussen 07.00 uur en einde uitzending is er ook ruimte voor het niet-sportnieuws. NOS Journaal-presentatoren schuiven daarvoor om de 1,5 / 2 uur aan bij de collega's van NOS Sport.

NOS: Olympische Spelen: 9 - 23 augustus
Van 9 tot en met 23 augustus is er dagelijks tussen 20.30 en 21.25 uur een samenvattingsprogramma te zien. Daarin komen de hoogtepunten van de afgelopen Olympische dag in vogelvlucht voorbij. Ook dit programma wordt afwisselend gepresenteerd door Tom Egbers, Dione de Graaff, Toine van Peperstraten, Henri Schut of Jeroen Stomphorst.

Noot voor de pers,