Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 2 juli 2008

Kenmerk: kt-145

| | |NOS Studio Sportzomer ook dagelijks vanuit Peking Sidekicks staan presentator Mart Smeets terzijde

Drie maal is scheepsrecht. Dat geldt ook voor het succesvolle late avondprogramma NOS Studio Sportzomer. Na één serie programma's vanuit Zwitserland tijdens het EK Voetbal en een tweede vanuit Frankrijk tijdens de Tour de France, start in China de derde reeks programma's van deze zomer. Vanaf 7 augustus presenteert Mart Smeets iedere dag NOS Studio Sportzomer tegen het decor van de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Nederland 1 is ook nu weer de thuisbasis. De uitzendtijd: dagelijks tussen 22.20 en 23.05 uur.

NOS Studio Sportzomer komt tijdens de Spelen uit een 'eigen' studio in het Holland Heineken House in Peking. Daar spreekt Mart Smeets iedere avond met sporters, coaches en andere gasten. Hij doet dat overigens niet alleen. Iedere avond wordt Mart Smeets terzijde gestaan door een wisselende sidekick. Daarvoor zijn Bart Veldkamp, oud-Olympisch kampioen schaatsen, en Bettine Vriesekoop, eveneens oud-Olympisch sporter, in Peking aanwezig. De gesprekken in NOS Studio Sportzomer gaan natuurlijk over de Olympische Spelen 2008 in het algemeen en over sportverrichtingen van Nederlandse sporters in het bijzonder. In het programma is er ook een terugblik op de afgelopen dag te zien. En natuurlijk is er ook aandacht voor eventuele huldigingen van Nederlandse sporters, die in hetzelfde Holland Heineken House plaatsvinden.

NOS Studio Sportzomer trapt af op donderdag 7 augustus, één dag voor de officiële opening van de Spelen. Vervolgens is er dagelijks een 'Studio Sportzomer' te zien tot en met zondag 24 augustus. De laatste uitzending heeft een afwijkend uitzendtijdstip: 20.30 - 21.30 uur.

BVN
BVN, de Nederlandstalige tv-zender in het buitenland, zendt NOS Studio Sportzomer wereldwijd uit: van 11 t/m 24 augustus elke dag rond 23.00 uur Nederlandse tijd. Meer info staat op www.bvn.tv.

Noot voor de pers,

Nederlandse Omroep Stichting (NOS)