Pluk de Nacht maakt programmering bekend van jubileum editie

29/07/2008 11:56

Submarine Amsterdam

Pluk de Nacht

Open Air Film Festival Amsterdam

7 t/m 16 augustus 2008 - Het Stenen Hoofd

19 t/m 23 augustus 2008 - Studio K

Toegang: Gratis

Pluk de Nacht maakt de programmering bekend van de vijfde editie van hét enige echte Openlucht Film Festival van Amsterdam. Dit jubileum jaar zal extra groot gevierd worden met een zeer uitgebreide programmering, twee fantastische locaties en een spetterend slotfeest!

Het festival zal van 7 t/m 16 augustus van start gaan op het Stenen Hoofd aan het IJ. Hierna zal van 19 t/m 23 augustus, de nieuwe cultuurplek in Amsterdam Oost, Studio K omgetoverd worden tot een openlucht film festival en sluit de jubileum editie van Pluk de Nacht hier op zaterdag 23 augustus af met een groots slotfeest.

Het Festival

Op een reusachtig filmscherm wordt gedurende 15 dagen op twee locaties in Amsterdam, de beste nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop zijn uitgebracht.

Pluk de Nacht staat ook dit jaar weer voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, hapjes & drankjes en swingende deuntjes om elke avond feestelijk mee af te sluiten.

Het Programma

De programmering, trailers, korte filmpjes en alle informatie is nù te zien op de vernieuwde website:

WWW.PLUKDENACHT.NL

Tevens zal het gehele programma ook te vinden zijn in het gratis weekblad Amsterdam Weekly, vanaf woensdag 6 augustus.

Een aantal onderdelen uitgelicht:

Openingsfilm: In My Father's Den/ Brad McGann/ Nieuw-Zeeland/ 128 min.

Should I stay or should I go? Volgens de Nieuw-Zeelandse acteur Sam Neill is dat de kern van alle films uit zijn vaderland: of je ontvlucht je verstikkende geboortedorp of je blijft en wordt langzaam gek. In My Father's Den, een debuutfilm van regisseur Brad McGann, toont allebei die mogelijkheden en voegt nog één cruciale vraag aan het rijtje toe: als je eenmaal hebt besloten weg te gaan, should I return? Winnaar 'Fipresci Award' Toronto IFF & 'Youth Jury Award' San Sebastian FF. Officiële selectie Pusan FF.

Muziek en film

Woensdag 13 augustus staat de relatie tussen muziek en film centraal. De avond begint met de openluchtpremière van Music in Motion, live uitgevoerd door het 12-koppige Filmorkest Max Tak. Na de pauze: een verzamelprogramma van muzikale korte films, animaties, documentaires en obscure muziekvideo's.

Flight of the Conchords

Op zaterdag 16 augustus wordt de eerste helft van het festival (op het Stenen Hoofd) afgesloten met de première van de Amerikaanse cultserie 'Flight of the Conchords'. De serie gaat over twee Nieuw-Zeelandse muzikanten die aan de bak proberen te komen in New York en is een enorme hit op internet. Na de vertoning een speciaal Flight of the Conchords feestje, waarbij gedanst kan worden op de leukste liedjes uit de serie.

Analogue Playground

Buiten het hoofdprogramma om, vinden er de hele festivalperiode diverse andere vertoningen en activiteiten plaats. Zo zijn er kunstwerken en installaties van deze zomer afgestudeerde kunstenaars, doorlopende filmprogramma's op openluchttelevisies en is er op het Stenen Hoofd dit jaar een extra filmscherm met een eigen, experimenteel programma.

In samenwerking met o.a. Stichting Filmcircus en Devils Haircut Visuals.

Slotavond

Op zaterdag 23 augustus wordt de vijfde editie van het festival in stijl afgesloten. Te beginnen met de vertoning van één van de all-time favorieten van Pluk de Nacht 'Dead Man's Shoes'. Vervolgens is er een groot feest in alle zalen van Studio K. Terwijl in de clubzaal en de foyer gedanst kan worden op diverse acts, zijn er diverse korte filmprogramma's, is er een gameroom met 'old school' spelletjes en vindt in de filmzaal voor de eerste keer 'Tuk de Nacht' plaats, een non-stop filmnacht die op zondagochtend wordt afgesloten met een ontbijt in het café. Kaarten voor het slotfeest kosten 6 euro en zijn vanaf 7 augustus verkrijgbaar op het Stenen Hoofd en bij Studio K.

Iedere avond zal een lange film vooraf gegaan worden door een korte film. Bij Studio K zal daarnaast ook voor de hoofdfilm live muziek gespeeld worden. De band 'Apechaud' zal op dinsdag 19 augustus het tweede gedeelte van het festival feestelijk openen.

Voorafgaand aan de film is er op allebei de locaties de mogelijkheid om heerlijk te eten en drinken. De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond half tien en na de film zorgt de DJ voor een feestelijke afsluiting.

Dit festival is o.a. tot stand gekomen met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Nederlands Fonds voor de Film.

http://www.plukdenacht.nl