Vacaturezuil van Defensie en Justitie op honderd CWI's

05/08/2008 11:16

Centrum voor Werk en Inkomen

Op donderdag 7 augustus wordt op de Werkbeurs Verheeskade in Den Haag de eerste vacaturezuil van Defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in gebruik genomen. Op de Werkbeurs werken CWI, gemeente Den Haag en UWV samen. De zuil toont op moderne en gebruiksvriendelijke wijze informatie over werken bij Defensie en DJI. Werkzoekenden kunnen beroepenfilms bekijken, vacatures doornemen en deze vervolgens bespreken met adviseurs van CWI. In totaal krijgen honderd CWI-vestigingen een dergelijke vacaturezuil.

Defensie, DJI en CWI werken intensief samen met als inzet een adequate vacature- vervulling bij Defensie (Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee) en de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie. Deze samenwerking is in 2005 ontstaan vanuit het uitvoeringsconvenant 'Taskforce Jeugdwerkloosheid'.

De samenwerking was de afgelopen jaren zeer succesvol. In 2007 toonden 638 mensen via CWI interesse voor een baan bij Defensie. Dit jaar zijn dat er tot op heden al 528. Daarnaast levert CWI regionale en landelijke arbeidsmarktanalyses die Defensie gebruikt voor haar wervingsbeleid. Defensie en CWI hebben begin 2007 besloten de samenwerking een duurzaam karakter te geven. De huidige samenwerkingsovereenkomst loopt tot 1 januari 2012. Het plaatsen van vacaturezuilen op honderd vestigingen van CWI, in samenwerking met DJI, is onderdeel van het convenant.

http://www.werk.nl