Ingezonden persbericht


Uitnodiging deelname Proefschrift Officiële Regionale Huiswijncompetities 2008:

AMSTERDAM, 05-08-2008 -- Na een start van Proefschrifts Officiële Regionale Huiswijncompetitie Zuid-Nederland is het in het tweede gedeelte van het proefseizoen de beurt aan de overige regio's. Allereerst komt Noordoost-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel) aan bod. Later dit jaar volgen Amsterdam, Rotterdam, Haaglanden, Zuid-Holland, Noord-Holland en Midden Nederland. Kwaliteit, betaalbaarheid, toegankelijkheid en inzetbaarheid voor de gast staan voorop. De organisatie is net als voorgaande jaren in handen van The Wine & Food Association, ondersteund door de officiële partners Koninklijk Horeca Nederland, Alliance Gastronomique, Jeunes Restaurateurs d'Europe Nederland, Les Patrons Cuisiniers en Relais Restaurants.

Landelijke finale

De winnaars Noordoost-Nederland worden bekend gemaakt tijdens Culinair Friesland op Bilderberg Landgoed Lauswolt op maandag 15 september. Winnaars en finalisten worden automatisch geplaatst voor de (halve) finale van de Nationale Huiswijncompetitie. De prijsuitreiking hiervan vindt plaats tijdens de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijn en fijne gastronomische producten, Wine Professional begin januari 2009. Wine Professional vindt plaats van 12 t/m 14 januari 2009, tijdens de eerste drie dagen van de Horecava in de Amsterdam RAI.

Deelnemen

The Wine & Food Association nodigt importeurs en horecaondernemers uit om hun huiswijn(en) in te zenden en daarmee in aanmerking te komen voor de titel Huiswijn van het Jaar' in de regio Noordoost-Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel). Het reglement en inschrijfformulier zijn op te vragen bij The Wine & Food Association via info@thewinesite.nl. De deadline voor het insturen van de wijnen is eind augustus 2008.

NOORDOOST-NEDERLAND (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel) Prijsuitreiking maandag 15 september
Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag
Reglement en inschrijfformulier is op te vragen via info@thewinesite.nl.

CATEGORIEËN

De huiswijncompetitie kent 6 categorieën met elk, bij genoeg inzendingen en kwaliteit, winnende wijnen: wit en rood.


1) Café, Discotheek, Club

2) Eetcafé, Brasserie, Restaurant

3 A) Elite Restaurant Aperitief
3 B) Elite Restaurant Gastronomisch
Elite Restaurants: v.a. 15|20 punten GaultMillau, Michelinster, notering Top 100 Lekker, lidmaatschap van een van de samenwerkingsverbanden: Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs d'Europe, Relais Restaurants
4) Wijnbar (naar landelijke finale)

5) Aziatisch (naar landelijke finale)

6) Hotel Banqueting & Catering (naar landelijke finale)

Overige regionale officiële Proefschrift Huiswijncompetities

De overige regio's die hieronder vermeld staan vinden plaats in de loop van het jaar. Een daarvan heeft inmiddels plaats gevonden in het voorjaar.


* ROTTERDAM en omstreken
Vindt plaats medio september 2008

* HAAGLANDEN
Vindt plaats begin november 2008

* ZUID-HOLLAND
Vindt plaats begin november 2008

* AMSTERDAM en omstreken
Vindt plaats eind november 2008

* NOORD-HOLLAND
Vindt plaats eind november 2008

* MIDDEN-NEDERLAND
Vindt plaats eind november 2008

* ZUID-NEDERLANDSE
Heeft inmiddels plaatsgevonden tijdens Limburgia Gastronomica 2008 in april.

Onafhankelijk en professioneel oordeel

De verschillende regionale huiswijncompetities dienen als basis voor de landelijke competitie. Tijdens de landelijke finale kiest een professioneel panel met gerenommeerde proevers uit de horeca, vakhandel en pers de Huiswijnen van het Jaar uit alle regionale winnaars en finalisten. De finale van deze belangrijke competitie vindt traditiegetrouw plaats tijdens Wine Professional, van 12 t/m 14 januari 2008 in de Amsterdam RAI, gelijktijdig met de eerste drie dagen van de Horecava. De officiële huiswijncompetities dienen om de betreffende horecaondernemingen en hun toeleveranciers te belonen voor hun inzet, expertise en kwaliteit. Het is een eerbetoon aan alle professionals die hun vak serieus nemen en dient ter promotie van goede wijn in alle geledingen van de Nederlandse horeca.

The Wine & Food Association

The Wine & Food Association is uitgever van GaultMillau/Proefschrift Restaurant en Hotel Jaargids Nederland, het wijntijdschrift Proefschrift-Wine & Food Professional, De ProefKrant en het magazine PROEFschrift Jaargids WIJN. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van Wine Professional in de Amsterdam RAI. Dit is de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens is The Wine & Food Association organisator van diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/op uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.

Noot redactie/niet bestemd voor publicatie:

Meer informatie en/of beeldmateriaal is op te vragen via:

The Wine & Food Association
Contactpersoon: Carsten Klint
T 020 - 625 12 98
E info@thewinesite.nl

Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E wic@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl