Telfort pakt kwart van groei op internetmarkt

07/08/2008 09:16

Creative Venue BV

Telfort pakt kwart van groei op internetmarkt -

Honderdduizendste nieuwe aansluiting verwacht in augustus

Sinds januari 2008 nam Telfort Internet een kwart van de totale marktgroei voor haar rekening. De prijsvechter behoort al langere tijd tot de snelste groeiers op de internetmarkt, met name onder starters voor wie prijs en snelheid zwaar wegen. Het bedrijf verwacht in augustus de honderdduizendste nieuwe klant te kunnen aansluiten. Telfort Internet is inmiddels de vijfde grootste aanbieder van Nederland.

De totale internetmarkt in Nederland is afgelopen half jaar met circa 200.000 aansluitingen gegroeid. Dat Telfort Internet het daarin bovengemiddeld goed doet komt volgens Directeur Telfort Internet Robin Clements vanwege de scherpe lage prijs en de relatief hoge snelheid tot 20 MB die Telfort biedt. "Uit onze cijfers komt naar voren dat meer dan de helft van onze klanten niet eerder een breedbandaansluiting had. Ik denk dat de groei nog hoger zou zijn geweest als niet zoveel klanten vast zouden zitten aan hun contract met hun kabelaar."

Opnieuw rekenen

Clements verwacht dat in de nabije toekomst nog meer mensen de overstap naar Telfort internet zullen maken. "Kabelaars profiteren nu nog van het feit dat hun contracten stilzwijgend worden verlengd en dus niet tussentijds kunnen worden opgezegd. Daar komt echter binnenkort door een wetswijziging verandering in. Ik verwacht dat veel Nederlanders dan nog eens opnieuw zullen gaan rekenen."

http://www.telfort.nl