DSM


Published: 10:15 07.08.2008 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM en NOC*NSF klaar voor de start van de Olympische Spelen

DSM wordt officiële sponsor Marleen Veldhuis
Breed palet innovaties voor Nederlands Olympisch Team
Innovaties in ontwikkeling

DSM kondigt vandaag de officiële sponsoring aan van topzwemster Marleen Veldhuis. Aan de vooravond van de Olympische Spelen presenteren DSM en NOC*NSF in het Holland Heineken Huis in Beijing de complete reeks van innovaties die speciaal is ontwikkeld voor en samen met de Nederlandse sporters uit de verschillende sportdisciplines. Deze reeks is toegespitst op de specifieke omstandigheden waarmee de sporters tijdens de Zomerspelen in China te maken hebben.

Sponsoring Marleen Veldhuis
Als innovatiepartner van NOC*NSF ondersteunt DSM het Nederlands Olympische Team. Daarnaast wordt ook een aantal sporters individueel gesponsord. In nauwe samenwerking met sporters en coaches werkt DSM aan innovaties op het gebied van voeding en materialen die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de topsport in het algemeen en de prestaties van de sporters in het bijzonder.

'Wij zijn er trots op om deze ambitieuze sportvrouw, met een enorme staat van dienst, te ondersteunen op weg naar haar doel: een Olympische overwinning. Niet alleen tijdens deze Spelen, maar ook daarna zullen wij haar ondersteunen. Hierbij zullen we samen met Marleen kijken naar nieuwe innovaties. Wij wensen Marleen heel veel succes met haar Olympische serie! aldus Jan Zuidam, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM.

Met Marleen Veldhuis breidt DSM het DSM Unlimited Sports Team uit, dat onder meer bestaat uit de zeilers Marcelien de Koning, Lobke Berkhout, Sven en Kalle Coster, rolstoeltennister Sharon Walraven, het Zwitserse schermteam, de Chinese judoka selectie en de Amerikaanse indoor- en beachvolleybalteams.

Olympische innovaties voor Beijing 2008
Als innovatiepartner van NOC*NSF heeft DSM in nauwe samenwerking met de sportkoepel, sporters en hun coaches een reeks uiteenlopende innovaties ontwikkeld op het gebied van voeding en materialen. Hierbij is speciaal gelet op de omstandigheden waarmee de sporters in China te maken hebben. Zo is voor de zeilers, die voor de kust van Qingdao hun serie zullen varen, een nieuwe 470 zeilboot ontwikkeld, waarvan de vorm en de eigenschappen van het speciale composiet materiaal waarvan deze is gebouwd, ervoor zorgen dat de boot minder energie verliest in de golven. Hierdoor kan de snelheid van de boot beter worden gehandhaafd bij de typisch korte golfslag voor de kust van Qingdao.

Daarnaast is een poedervariant van het herstelmiddel PeptoPro(TM) geïntroduceerd die gemakkelijk te vervoeren en te bewaren is. In totaal zijn 20.000 sachets ('servings') PeptoPro poeder voor de Nederlandse ploeg naar China getransporteerd om te zorgen voor sneller spierherstel. Dit is met name van belang voor sporters die aan een wedstrijdserie deelnemen.
Ten behoeve van het prestatie- en herstelvermogen van de sporters zijn ook diverse koelproducten ontwikkeld. Meer dan 100 koelvesten en diverse koelbaden worden tijdens de Spelen door het Nederlandse team gebruikt. Deze producten helpen de lichaams- en gevoelstemperatuur te reguleren voor de wedstrijden en tussen de wedstrijdonderdelen (comfort cooling) en zorgen voor een snelle koeling om het herstel na een zware inspanning te bevorderen (after cooling).
---

Innovaties in ontwikkeling
Tijdens de bijeenkomst in het Holland Heineken Huis overhandigde DSM aan NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra een nieuw product dat is voortgekomen uit de Olympische Innovatie Competitie die DSM uitschreef onder zijn medewerkers. Het gaat om een speciaal drink device dat de gebruiker in staat stelt zijn/haar voeding te personaliseren ('Personalized Packaging'). Zo kan het herstelmiddel PeptoPro op de juiste manier worden gedoseerd al naar gelang de behoefte van de individuele sporter.

De ontwikkeling van nieuwe materialen houdt voor DSM niet op nu de Olympische Spelen op het punt staan te beginnen. DSM werkt aan speciale tandwielen van Stanyl(TM); een lichte, wrijvingsarme, slijtvaste en sterke technische kunststof die ook veel in de automobielindustrie wordt gebruikt. Dit kan een doorbraak betekenen in de wereld van de kettingbladen voor wielrenners en ook voor de Paralympische sporters zoals de handbikers. Momenteel wordt een serie tandwielen van Stanyl gemaakt waar vervolgens mee getest zal worden door de handbikers. In deze voorbereidingsfase is ook Theo Bos betrokken.

DSM en Sport
In de sport gaat het om het leveren van topprestaties, dag in, dag uit, om passie, ambitie, de wil om de beste te zijn, jezelf continue te verbeteren en teamwork. Voor DSM vertegenwoordigt sport daarmee een aantal van de kernwaarden van het bedrijf. Net zoals sporters is DSM voortdurend zijn grenzen aan het verleggen, kortom: Unlimited.DSM. Innovatie is een van de belangrijkste speerpunten van de strategische koers van DSM gericht op Life Sciences en Materials Sciences. Hetzelfde geldt voor de sport: innovaties op het gebied van voeding en materialen kunnen net dat verschil maken tussen winst en verlies. Innovation is our SportTM is dan ook een logische titel voor het programma van DSM op het gebied van sport.
DSM en NOC*NSF zijn sinds 2001 'Partners in Sport'. In de aanloop naar Beijing 2008 zijn de inspanningen op het gebied van sport en innovatie verder geïntensiveerd waarmee DSM een belangrijke bijdrage hoopt te kunnen leveren aan het succes van de Olympische equipe tijdens de Zomerspelen in 2008. Voor meer informatie zie de nieuwe site: sports.dsm.com