Meer dan 100.000 nieuwe klanten voor T-Mobile in tweede kwartaal 2008.

07/08/2008 09:56

T-Mobile


- Lichte omzetstijging in het tweede kwartaal.


- Gemiddelde omzet per gebruiker stabiel.

T-Mobile in Nederland zag in het tweede kwartaal van 2008 het klantenbestand verder groeien tot 5,3 miljoen. De totale omzet steeg ten opzichte van het eerste kwartaal met 7,5% tot 447 miljoen euro. De EBITDA steeg in het tweede kwartaal aanzienlijk naar 114 miljoen euro tegenover 62 miljoen euro in het vorige kwartaal. De gemiddelde omzet per gebruiker bleef vrijwel stabiel op 26 euro.

Bart Weijermars, Marketing Directeur bij T-Mobile in Nederland: 'In het eerste half jaar heeft T-Mobile wederom groei geboekt, zowel in omzet als in het aantal klanten. Juist in de hevig concurrerende prepaidmarkt, hebben we in het tweede kwartaal maar liefst 82.000 nieuwe prepaidklanten aan ons weten te binden.'

Integratie T-Mobile en Orange

De integratie van T-Mobile en Orange neemt steeds vastere vormen aan en klanten ervaren steeds meer de voordelen van de combinatie van T-Mobile en Orange. Al vanaf half juli kunnen prepaidklanten van Orange hun beltegoed ook opwaarderen met kaarten van T-Mobile. De volgende stap is dat T-Mobile aan klanten van Orange 'national roaming' aanbiedt. Op plekken waar geen Orange dekking is, gaan zij automatisch gebruikmaken van het T-Mobile netwerk. Dit geldt zowel voor abonnees als voor prepaidgebruikers. In het tweede kwartaal werden ook alle resterende Orange winkels omgebouwd tot T-Mobile Shops waarmee T-Mobile nu een netwerk van 80 verkoop- en servicepunten heeft.

Over T-Mobile

T-Mobile Nederland had in 2007 een jaaromzet van 1,318 miljard euro. T-Mobile bedient 5,3 miljoen klanten in Nederland (per 1 juli 2008). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld.

http://www.t-mobile.nl