Nieuwe OK-tafels: Antonius Ziekenhuis kiest voor Goebertus

07/08/2008 10:00

Goebertus Medical Group BV

Nieuwe OK-tafels: Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord kiest voor Goebertus

Amsterdam, 07 augustus 2008 - Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft als eerste ziekenhuis in ons land gekozen voor de nieuwe generatie operatietafels van de Italiaanse producent OPT. Deze OK-tafels worden in Nederland geleverd door Goebertus Medical Group (GMG). GMG is er trots op hiermee naast het UMC Groningen, TweeSteden ziekenhuis Tilburg en het Deventer Ziekenhuis nu ook het Antonius Ziekenhuis in haar portefeuille te hebben. GMG heeft de opdracht mede verkregen door in het aanschaftraject haar toegevoegde waarde als leverancier te laten zien.

OPT kan bogen op ruim tachtig jaar ervaring, wat heeft geresulteerd in een state-of-the-art operatietafel die aan alle hedendaagse eisen voldoet. De order van het ziekenhuis bewijst dat GMG een goede keus heeft gemaakt door dit bedrijf in Nederland te gaan vertegenwoordigen

De OK-tafel die het Antonius Ziekenhuis heeft aangeschaft, is in Italië reeds een groot succes gebleken. Deze tafel kenmerkt zich door een mobiele zuil met een zeer vlakke vloerplaat. Deze garandeert dat de operateur en de instrumenterende op ergonomisch verantwoorde wijze aan de tafel kunnen werken. De mobiele zuil is met behulp van een mini-trolley eenvoudig te verplaatsen, waarbij de tafel automatisch mee gepositioneerd wordt. De hoeveelheid apparatuur die heden ten dage in de OK wordt gebruikt, maakt dat deze functionaliteit bepaald geen overbodige luxe is.

In geval van nood kan de OK-tafel mét patiënt direct worden weggereden. En omdat de tafel zo eenvoudig te verrijden is, kan dus ook de vloer op simpele wijze tijdelijk worden vrijgemaakt, bijvoorbeeld voor catharactstoelen of voor een behandeling op bed. De zuil kan een gewicht dragen tot 250 kilo.

Het Antonius Ziekenhuis heeft gekozen voor een trolley met onrusthekken, om te garanderen dat het transport van de patiënten te allen tijde veilig kan verlopen. Dit transport kan door één medewerker worden uitgevoerd. De trolley is eenvoudig verrijdbaar. Het vijfde wiel en de zijwaartse bedieningsmogelijkheid maken een efficiënte logistiek mogelijk. Het tafelblad met de patiënt wordt automatisch van de trolley op de zuil gepositioneerd en na afloop weer terug op de trolley. Dit geeft de anesthesiemedewerker de vrijheid om andere werkzaamheden te verrichten.

Het universele tafelblad is geschikt voor vrijwel alle ingrepen. Omdat het blad lateraal te verschuiven is, is ook toepassing van de C-boog probleemloos mogelijk.

http://www.goebertus.com


Noot voor de redactie:

Voor verdere informatie (