Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Oprichter Secretary Plus start Assistant2
Scheltema zoekt per direct 500 Assistants voor zijn team

. Assistants vervullen cruciale rollen in organisaties . Eindelijk carrièremogelijkheden Assistants
. Assistants maken elkaar beter

Den Haag, 7 augustus 2008 - Assistant2 zoekt per direct 500 Assistants. Mannen en vrouwen, die niet alleen de juiste secretariële vaardigheden hebben, maar die bovenal de rollen kunnen invullen waar het bedrijfsleven nu om verlegen zit. Van spin in 't web tot onderhandelaar en informatievinder. De secretaresse is dood, leve de Assistant! Dat is de basisgedachte achter Assistant2, het nieuwste initiatief van Fons Scheltema, ooit de oprichter van Secretary Plus/ Secretaresse Plus en Starjob Uitzendgroep. Assistant2 gaat het bedrijfsleven helpen de juiste Assistant bij hen te detacheren, te begeleiden en op te leiden. Fons Scheltema: "Assistants komen bij ons in dienst en worden gedetacheerd. In het uitzenden van mensen in deze functie geloof ik niet meer. Assistants gaan niet alleen een goed salaris verdienen; ze krijgen allemaal een knalrode Fiat 500 van de zaak en doen mee in het loopbaanontwikkelingtraject (LOT) van Assistant2. We maken ze steeds beter in hun vak."

Rol Assistant is cruciaal
In veel bedrijven worden secretaressen nog geselecteerd op basis van bijvoorbeeld typevaardigheid en beheersing van computerprogramma's. "Complete nonsens en zwaar achterhaald", zegt Scheltema, "Niet de vaardigheden maken het verschil, maar de rollen die een secretaresse vervult. Het begint al met de benaming van het vak, de secretaresse heet bij ons Assistant. Deze naam dekt meer de lading van wat het vak tegenwoordig inhoudt. Een goede Assistant is tegelijkertijd spin in 't web, alleskunner, adviseur, onderhandelaar, communicerend vat, informatievinder, techneut, bemiddelaar, manager en klimaatbepaler. Assistants vormen een cruciale factor in een bedrijf. Organisaties kunnen niet zonder. Secretaressen/Assistants wisten dat al langer, maar nu begint het management dat ook te begrijpen."

Carrière op zich
Waar de secretaressefunctie nog vaak een opstapje vormt voor een andere functie, ziet Assitant2 de Assistantrol als een vak op zich. Het is geen baantje, maar een vak, waarin je carrière maakt. Niet voor niets steekt het detacheringsbureau veel geld en tijd in de begeleiding van de loopbaan van zijn gedetacheerde Assistants. "Onze Assistants kunnen deelnemen aan allerlei trainingen en workshops. Maar ze leiden ook elkaar op. Via een online community kunnen zij ervaringen met elkaar delen. Niet alleen over nieuwe technieken en de laatste update van software, maar ook over styling, aankleding en etiquette", zegt Scheltema.

Banen volop
Assistant2 denkt een gat in de markt te vullen. Het bureau richt zich op middelgrote tot grote bedrijven in Nederland, waarvoor het management-Assistants, office-Assistants en personal-Assistants wil leveren voor projecten, bij piekbelasting, zwangerschapverlof of sabbatical. "Banen vinden voor deze goed opgeleide mensen is geen probleem. Die zijn er volop", stelt Scheltema. En 60% van deze groep blijft uiteindelijk hangen bij zijn opdrachtgevers. "Dat is niet erg", zegt Scheltema, " want als je het goed doet, komen ze uiteindelijk vanzelf weer terug.en dat geldt voor zowel onze opdrachtgevers als voor de Assistants!"


Noot voor de redactie,