Ingezonden persbericht


Den Haag, 7 augustus 2008

PERSBERICHT/REISTIP

Openluchtbioscoop op het Spuiplein:
Gratis films vol reisverhalen, muziek en intriges

Van zaterdag 23 augustus tot en met donderdag 28 augustus 2008 presenteert STICHTING SPUIPLEIN de OPENLUCHTBIOSCOOP. FILMHUIS DEN HAAG programmeert een zestal films waarbij REIZEN het centrale thema is. Wil je aan het einde van de zomervakantie nog even doorreizen? Wegdromen in een andere wereld? Meegesleept worden door de intriges die zich voor je ogen afspelen? Meegevoerd worden door uitheemse en opzwepende klanken? Kom dan naar de gratis OPENLUCHTBIOSCOOP op het SPUIPLEIN. Het Spuiplein en de trappen voor hotel Mercure worden tijdens de OPENLUCHTBIOSCOOP bemand door honderden bezoekers die zich deze Haagse zomer laten verrassen door maar liefst zes GRATIS filmavonden. Zelf meegenomen stoelen, fatboys, kussens en zelfs banken bepalen het sfeerbeeld voor het witte doek. De films beginnen om 21.30 uur, net als de schemering invalt.

Op zaterdag 23 augustus begint de reis met PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT, roadmovie with an attitude. Twee drag queens en een transseksueel gaan met hun bus Priscilla naar een optreden in een casino midden in de woestijn.

De trip wordt op zondag 24 augustus vervolgd met THE SCIENCE OF SLEEP, een reis in de fantasie. Stéphane maakt op een dag kennis met Stéphanie, zijn nieuwe buurvrouw, en hij wordt verliefd. Maar hij heeft ook last van ongebreidelde dagdromen.

Op maandag 25 augustus neemt Bløf de bezoekers mee met hun muzikale reis in de documentaire EEN MANIER OM THUIS TE KOMEN. Bløf heeft gedurende vier jaar de hele wereld afgereisd voor een muzikale samenwerking met zeer uiteenlopende internationale artiesten.

THE DARJEELING LIMITED is daags erna geboekt voor een spirituele reis. Na de dood van hun vader en de verdwijning van hun moeder trekken drie van elkaar vervreemde broers per trein (de Darjeeling Limited) door India. Een film met een overheersende vrolijke melancholie en tegelijkertijd bitterzoete sfeer.

Op woensdag 27 augustus gaan we op pad met een vader en zoon in de film LE CHIAVI DI CASA. Vader Gianni krijgt het verzoek zijn spastische zoon Paolo te begeleiden naar een specialistisch ziekenhuis in Berlijn. In deze film komen verdriet, intimiteit, schaamte en illusie zonder opsmuk samen.

Op donderdag 28 augustus is het tijd voor SIDEWAYS, een roadmovie met smakelijke afdronk. De twee vrienden Jack en Miles, een weinig succesvolle acteur en een dito oenoloog, reizen een weekje rond in 'Wine Country' in Californië om wijn te drinken, golf te spelen en vrouwen te versieren.

Bij regen gaan de voorstellingen door. Alleen bij harde wind wordt de voorstelling mogelijk afgelast. Houd het weerbericht in de gaten en kom bij twijfel toch even kijken op het Spuiplein of de voorstelling doorgaat!

Alle films zijn Nederlands ondertiteld en starten om 21.30 uur. Meer weten? Check www.filmhuisdenhaag.nl