Wie wordt de Communicatieman/vrouw van het jaar 2008


Professionals in het communicatievak kunnen worden genomineerd voor de felbegeerde award

ALMERE, 20080807 -- USG Capacity, het bureau voor werving & selectie en interim-management op het gebied van marketing en communicatie, werft en selecteert in samenwerking met Logeion de voorselectie `Communicatieman/vrouw van het jaar 2008'. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door Logeion en het vakblad Communicatie.

USG Capacity is voor de voorselectie op zoek naar een communicatiemedewerker, -manager, -adviseur, -docent of -onderzoeker die in het afgelopen jaar een uitstekende en aantoonbaar effectieve prestatie op het gebied van communicatie heeft geleverd. Bij de selectie gaat het vooral om de voorbeeldfunctie van die opmerkelijke prestatie. Hierbij valt te denken aan een uitgevoerde communicatieactiviteit, een boek, een onderzoek, een model of artikel.

Selectieprocedure
USG Capacity organiseert de voorselectie die in augustus en september plaatsvindt. Iedereen die werkzaam is in het communicatievak kan zich opgeven of worden opgegeven voor de verkiezing. Het bureau neemt rechtstreeks contact op met de kandidaat-genomineerden voor een gesprek. In dit gesprek houdt de kandidaat een toelichting over zijn aanmelding en geeft een toelichting op de argumenten die zijn aangedragen. Tevens vindt in dit gesprek de toetsing plaats of de kandidaat aan de richtlijnen van Logeion voldoet. Na het gesprek vindt een terugkoppeling plaats of de kandidaat in aanmerking komt.

Daarna stelt de selectiecommissie, waar Monica van der Meeren als directielid van USG Capacity ook zitting in heeft, de longlist samen en stelt een shortlist op van minimaal twee en maximaal drie personen. Deze nominatielijst wordt vrijdag 17 oktober bekend gemaakt. Tijdens het uitreikingsevenement in december presenteren de genomineerden zichzelf en hun cases voor de jury en het publiek. Aansluitend aan de presentaties zal de jury een winnaar kiezen die zichzelf dan `Communicatie man/vrouw van het jaar 2008' mag noemen. Ook het publiek krijgt de kans om haar stem uit te brengen. Zij kiezen één `publiekslieveling' uit alle genomineerden.

"Wij zijn zeer verheugd dat wij het traject van de voorselectie organiseren", aldus Katinka Habermehl- Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. "Communicatie-afdelingen maken een essentieel onderdeel uit binnen bedrijven en door deze jaarlijkse verkiezing wordt daar extra aandacht aan gegeven. Wij roepen dan ook alle professionals in het communicatievak op om zichzelf of een andere succesvolle professional te nomineren."

Nomineren
Professionals in het communicatievak kunnen zichzelf opgeven of worden aangemeld door andere professionals of zakelijke relaties. Kandidaten kunnen tot uiterlijk 30 september worden aangemeld via www.usgcapacity.nl.