Autonomy ondersteunt BlackBerry Pin-to-Pin en SMS voor FRCP-Complianc


eDiscovery, archiveringsoftware en hosted services minimaliseren risico's van mobiele communicatie

NIEUWEGEIN, 20080807 -- Autonom kondigt aan dat haar software en hosted services voor end-to-end eDiscovery en archivering nu ook het archiveren en doorzoeken van Pin-to-Pin en SMS berichten, verstuurd via de Blackberry , ondersteunt. Dit helpt organisaties risico's, geassocieerd met mobiele communicatie, te managen en te voldoen aan strikte regelgeving, zoals de Federal Rules of Civil Procedure (FRCP). De oplossingen van Autonomy voor archivering en eDiscovery ondersteunen meer dan 1000 verschillende typen data. Het terugvinden van relevante informatie in deze data voor risicomanagement kan met de Autonomy oplossingen worden geautomatiseerd, dankzij een conceptueel begrip van de betekenis van boodschappen en data.

Standaard BlackBerry e-mail komt binnen via de servers van de organisatie, zodat het kan worden gemonitord en opgeslagen voor compliance doeleinden en information governance. Echter, SMS en Pin-to-Pin berichten worden direct tussen twee BlackBerry toestellen verstuurd en worden niet opgenomen in de systemen en servers van organisaties, waardoor deze communicatie compleet privé en dus niet te managen is. Deze vormen van communicatie kunnen organisaties blootstellen aan datalekken en dus compliancy risico's.

Streng gereguleerde bedrijfstakken, zoals financiële instellingen, worden uitgedaagd deze lastige vormen van data die nu gewoon zijn in zakelijke mobiele communicatie, vast te leggen, op te slaan en terug te vinden. De technologie van Autonomy wordt door financiële- en overheidsinstellingen steeds meer gebruikt voor beheer en eDiscovery van communicatie via de BlackBerry. De Meaning-Based Computing technologie van de organisatie analyseert en categoriseert automatisch berichten die binnenkomen op de BlackBerry RIM server, waardoor ook SMS en PIN boodschappen worden vastgelegd. De gededupliceerde berichten worden gearchiveerd in het ultra schaalbare en veilig geconsolideerde archief. Elke boodschap wordt voorzien van bedrijfsgerelateerde metadata voor een snel en kosteneffectief overzicht, het beheer op lange termijn, potentiële juridische situaties en eDiscovery.

"Mobiel werken is in alle bedrijfstakken heel gewoon geworden", aldus Victor Cohen, General Manager Autonomy Noord-Europa. "Echter, elektronische communicatie vormt een serieus risico voor de compliancy en corporate governance eisen. Daarom is het van groot belang dat organisaties effectieve oplossingen voor eDiscovery en archivering selecteren, die alle relevante informatie kunnen vastleggen, opslaan en terugvinden voor juridische doeleinden. Autonomy is als enige hiertoe in staat."

Ingezonden persbericht