Ingezonden persbericht


LIL WAYNE OP DONDERDAG 7 AUGUSTUS IN DE MELKWEG

Na een onvergetelijke show in de Heineken Music Hall afgelopen maart komt Lil Wayne op donderdag 7 augustus a.s. naar de Amsterdamse Melkweg. Met zijn nieuwste album 'Tha Carter III' breekt Lil Wayne alle records en bewijst hij tot de allergrootste rappers ter wereld te behoren. Kaarten voor deze exclusieve show gaan donderdag 31 juli vanaf 10.00 uur in de verkoop bij de bekende adressen.

Dwayne Michael Carter Jr. a.k.a. Lil Wayne groeide op in de achterbuurt van New Orleans. Op jonge leeftijd leerde hij Bryan Williams kennen, rapper en eigenaar van Cash Money Records. Toen de jonge Dwayne stopte met school, bestookte hij Bryan Williams met zijn raps, waar deze zeer onder de indruk van raakte. Bryan Williams leerde hem vervolgens de fijne kneepjes van het vak als rapper en besloot uiteindelijk om Dwayne te adopteren als zijn zoon.

Het grote succes voor Lil Wayne begon met het album 'Tha Carter' dat in 2004 verscheen. Meer dan een miljoen albums vlogen over de toonbank. Met dit album begon Lil Wayne het grote publiek te bereiken en hij werd gevraagd voor veel features zoals de single "Soldier" van Destiny's Child. Na het winnen van o.a. MTV's poll 'Hottest MC in the Game', 'Men Of The Year', 'Best Rockstar Alive' en een poll van Rolling Stone als 'Best MC' bracht Lil Wayne onlangs het album 'Tha Carter III' uit. Hiervan verkocht hij alleen al in de eerste week een miljoen exemplaren.

De eerste single van Tha Carter III, "Lollipop", is het hoogste nummer in de U.S. ranglijsten van Lil Wayne tot op heden genoteerd. Ook in de Nederlandse hitlijsten is hij momenteel met dit nummer onderweg naar de hoogste regionen. Met dit album heeft Lil Wayne zich bewezen als één van de beste en meest veelzijdige rapartiesten van de Verenigde Staten, afkomstig uit het zuiden. En daarmee kunnen we met recht zeggen dat hij de "The Best Rapper Alive" is.


---Ingezonden persbericht